© Muhalif 2024

Gençlik ve Spor Bakanlığı burs/kredi başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2024-2025 dönemi için burs/kredi başvurularını almaya başladı. Son tarih 13 Ekim, başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak.

Gençlere barınma imkanı sunmanın yanı sıra maddi destek de sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularını almaya başladı. Bakan Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda bu yıl burs/kredi başvurularının başladığını açıkladı.

Başvuru Koşulları

2024-2025 eğitim öğretim yılında ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler, hâlâ bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs veya kredi başvurusunda bulunabilecek.

Başvurular, 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden alınacak. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrencilerin de aynı tarihe kadar e-Devlet üzerinden güncellemelerini yapmaları gerekiyor. Burs/kredi başvuruları, e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağından, öğrencilerin okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri ve hata durumunda üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri önemlidir.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumu bilgileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecektir. Değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecektir. Yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları ise geçersiz sayılacaktır.

Özel Durumlu Öğrenciler

Özel durum beyan eden öğrencilerin belge göndermesi gerekmemektedir. Bu öğrenciler için özel durum (şehit/gazi çocukları, engelli bireyler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde yetişenler, Darüşşafaka mezunları ve milli sporcular gibi) bilgileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kontrol edilecektir.

Destek Hattı

Başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren “ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK” üzerinden yardım talep edebilirler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER