© Muhalif 2024

Gerçek et kullanılan bir lahmacunun az kaç lira olması gerekir?

Tüm maliyetler hesaplandığında gerçek et kullanılan bir lahmacunun 100 TL civarında olması gerektiği belirtildi.

Tarım Ve Orman Bakanlığı, insan sağlığını tehlikeye atan ve kırmızı ete hile karıştıran firmaları açıklamaya başladı. Yapılan denetimlerde, bazı firmaların kırmızı et yerine tavuk eti ve at eti kullandığı tespit edildi. 

Köfteci Yusuf firmasının köfte ve dönerinde domuz eti tespit edilmesi, skandalı derinleştirdi.

Listeye bakıldığında, en çok hilenin lahmacunda yapıldığı dikkat çekiyor. Peki, hilesiz bir lahmacunun fiyatı en az kaç lira olmalı?

Türkiye gazetesinin haberine göre; lahmacun, içine eklenen bol baharat, soya sosu ve tavuk taşlık gibi ürünler sayesinde müşterinin sahteciliği fark etmesinin en zor olduğu yiyeceklerden biri.Kıyma katılmadan, sanki et varmış gibi bir lezzet elde edilmesi bu yöntemlerle sağlanabiliyor. Bu durum, tüketicilerin gerçek et kullanılıp kullanılmadığını anlamasını oldukça zorlaştırıyor.

Uzmanlar, maliyetler göz önünde bulundurulduğunda gerçek et kullanılan bir lahmacunun 100 TL civarında olması gerektiğini ifade ediyorlar. Daha düşük fiyatlara satılan lahmacunlarda ise tağşiş riski olabileceği belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER