© Muhalif 2024

Google, çıplak fotoğrafların paylaşımını sınırlamak için yeni güvenlik özellikleri ekledi

Google, çıplaklık içeren içeriklerin paylaşımını sınırlamaya yönelik bulanıklaştırma ve uyarı özellikleri gibi yeni güvenlik önlemleri ekledi.

Google, kullanıcıların çıplak fotoğrafları yanlışlıkla veya istenmeyen bir şekilde paylaşmalarını önlemeyi amaçlayan yeni güvenlik araçlarını devreye alıyor. Bu yeni özellik, çıplaklık içerebilecek içerikleri bulanıklaştırarak kullanıcıların görüntülemek istediklerinden emin olmalarını sağlayacak “kasis” sistemi ekliyor. Independent Türkçe’nin haberine göre, bu araç, kullanıcıların çıplak fotoğrafların risklerini hatırlaması için uyarılar ve kaynaklar sunarak yanlışlıkla paylaşımı engelleme amacını taşıyor.

Özellik, yetişkinler için isteğe bağlı olacak, ancak 18 yaşından küçük kullanıcılar için varsayılan olarak açık konumda gelecek. Özellik, önümüzdeki aylarda Android 9 ve sonrası sürümlerdeki cihazlar ve Google Mesajlar uygulaması için kullanıma sunulacak.

Bu yeniliklere ek olarak, Google siber güvenlik farkındalık ayı kapsamında dolandırıcılık mesajlarını tespit etmek, tehlikeli bağlantıları işaretlemek ve bilinmeyen uluslararası numaralardan gelen mesajları engelleme gibi özelliklerle kullanıcıların güvenliğini artırmayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER