© Muhalif 2024

Grammy ödüllü şarkıcı Whitney Houston’un annesi, Cissy Houston 91 yaşında hayatını kaybetti

Cissy Houston, ünlü şarkıcı Whitney Houston’un annesi ve Grammy ödüllü sanatçı, 7 Ekim’de New Jersey’deki evinde 91 yaşında vefat etti.

Cissy Houston, 7 Ekim’de New Jersey’deki evinde 91 yaşında hayata veda etti. Cissy Houston, Grammy Ödülü sahibi bir yedek vokalist ve gospel sanatçısı olarak başarılı bir kariyer inşa etmiş ve kızı Whitney Houston’un kariyerinin başlamasında önemli bir rol oynamıştır. Kızı Whitney, onun desteğiyle müzik dünyasında büyük bir yıldız haline gelmişti.

Cissy, çocuk yaşlarda kilisede şarkı söylemeye başlamış ve daha sonra birçok kardeşiyle birlikte bir topluluk oluşturmuştur. Aile, opera sanatçısı Leontyne Price ve şarkıcılar Dionne ve Dee Dee Warwick gibi müzik dünyasında tanınmış isimleri içermektedir. Whitney, Cissy Houston’ın Sweet Inspirations grubundaki kariyerinin ortasında doğmuştur. Bu grup, Otis Redding, Jimi Hendrix ve Elvis Presley gibi ünlü sanatçılarla performans sergilemiştir.

Cissy Houston, müzik kariyerini sürdürerek “Face to Face” (1996) ve “He Leadeth Me” (1997) adlı albümleriyle iki Grammy Ödülü kazanmıştır. Kızı Whitney, müzik kariyerine başlarken, Cissy ona destek olmuş ve Newark’taki Baptist kilisesinde ve gece kulüplerinde şarkı söylemesi için cesaretlendirmiştir.

Whitney Houston, “I Will Always Love You” gibi ikonik şarkılarla dünya çapında bir süperstar haline gelirken, Cissy Houston ile birlikte birçok parçada da yer almıştır. Ancak Whitney, zorlu bir yaşam sürmüş, madde bağımlılığı sorunları yaşamış ve 2012’de trajik bir şekilde hayatını kaybetmiştir.

Cissy Houston, kızının ölümünden sonra “Remembering Whitney” (2013) adlı kitabı yazmış, bu kitapta Whitney’in yetenekleri ve kişisel mücadeleleri hakkında duygusal anekdotlara yer vermiştir.

Emily “Cissy” Drinkard, 30 Eylül 1933’te Newark’ta doğdu. 8 yaşında annesini kaybetmiş ve müzik kariyerine erken yaşta başlamıştır. Cissy Houston, iki evlilik yapmış ve Whitney’in yanı sıra iki çocuğu daha olmuştur. Houston ailesinin müzik kariyerleri, hem Cissy hem de kızı Whitney’in yetenekleriyle şekillenmiştir.

Kızı Whitney Houston 11 Şubat 2012'de hayatını kaybetmişti

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER