© Muhalif 2024

Güler Sabancı: Türkiye ekonomisi parlak geleceğe ilerliyor

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, zor bir dönemin sona erdiğini ve Türkiye ekonomisinin parlak bir geleceğe doğru ilerlediğini ifade etti.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Londra'da düzenlenen Sermaye Piyasaları Günü konferansında, Türkiye ekonomisinin parlak bir geleceğe doğru ilerlediğini ifade etti. Konferansa 100'den fazla uluslararası finans kuruluşu temsilcisi katıldı. Salgının ardından Türk iş dünyasının yurt dışında düzenlediği en kapsamlı yatırımcı buluşmalarından biri olarak nitelendirilen etkinlik, Türkiye ekonomisindeki normalleşme adımlarını yatırımcılara aktarma amacı taşıdı.

"TÜRKİYE EKONOMİSİNİN PARLAK BİR GELECEĞE İLERLEDİĞİNE İNANIYORUZ"

Yatırımcılar, holdingin odak alanları ve gelecek hedefleri hakkında bilgi aldı ve birebir görüşmelerde büyüme stratejileri ile yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Güler Sabancı, Türkiye ekonomisine olan güvenini vurgulayarak, doğru adımlarla daha parlak bir geleceğe doğru ilerlediklerini belirtti:

"Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip, güçlü bir amaca hizmet eden bir topluluğuz. Kurulduğumuz günden bu yana insan kaynağının en değerli varlığımız olduğuna inanıyoruz. Nitelikli insan kaynağımız ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığımız, Sabancı'nın yüzyıllık mirasının ve geleceğinin temel taşlarıdır. Ülke olarak zorlu bir dönemi geride bırakırken, atılan doğru adımlarla birlikte Türkiye ekonomisinin parlak bir geleceğe doğru ilerlediğine yürekten inanıyoruz."

"TÜRKİYE'NİN MUAZZAM BİR POTANSİYELİ VAR"

Sabancı, Türkiye'nin potansiyeline duyulan güvenin sürekli arttığını belirtti. Ekonomi yönetiminin enflasyonu birincil öncelik olarak ele almasının, iş dünyası açısından büyük bir memnuniyet yarattığını vurguladı:

"Diğer yandan, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkelerden biri olduğunu unutmamak gerekir. Gelişmekte olan bir ülke olmak, mevcut küresel konjonktürde bazı zorlukları da beraberinde getirmektedir. Ama tüm bunların yanında Türkiye'nin muazzam bir de potansiyeli vardır. Yaklaşık 100 yıldır Türkiye Cumhuriyeti ile özdeşleşmiş bir Topluluk olarak, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için kararlılıkla çalışıyoruz. Dünyanın Sabancısı vizyonumuzla, hep ülkemizin hem de Topluluğumuzun, küresel ölçekte güç kazanması için sorumluluk almaya devam edeceğiz."

KEMAL DERVİŞ'E ÖVGÜ: ÇOK ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNDU

Güler Sabancı, Kemal Derviş'in vefatının birinci yılında yaptığı konuşmada şunları söylemişti: "Kemal Derviş’in yapmış olduğu çalışmalarla küreselleşen dünyanın daha iyi yönetimi için çok önemli katkılarda bulunduğunu belirterek “Bugün kıymetli Kemal Derviş’i anmak için burada bulunuyoruz. Kendisi aramızdan çok zamansız ve çok erken ayrıldı ama çok kıymetli anılar, çok kıymetli hatıralar, çok kıymetli katkılar bırakarak ayrıldı” şeklinde konuştu.

"BERAT ALBAYRAK SÖYLEDİĞİNİ YAPAN BİR KİŞİDİR"

Sabancı, 2018 yılında ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı başarılı bulduğunu söyleyerek izlenen ekonomi modeli hakkında, "Sayın Bakanımızı Enerji Bakanlığı'ndan tanırız. Söylediğini yapan bir kişidir. Gerçekleştirmiş ve başarılı bir bakanlık yapmıştır. Bugünde bize orta ve uzun vadede yeni dönemin dönüşüm döneminin neler yapılacağının ana hatlarını verdi. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde Eylül başında orta vadeli program çıktığında hepimiz daha fazla detaya sahip olacağız. Ancak duyduğumuz orta ve uzun vadeli planın ön hatları bakanımızın geçmişini de bildiğim için tek tek uygulanacağına ve Türkiye'nin hak ettiği dönüşümü gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır" ifadelerini kullanmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER