Akdeniz Belediyesi'ne kayyum atandı, eş başkanlar gözaltında

Akdeniz Belediyesi'ne kayyum atandı, eş başkanlar gözaltında
Mersin'de Akdeniz Belediyesi'ne kayyum atandı. Eş Başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan gözaltına alındı. DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, halkı iradesine sahip çıkmaya çağırdı.

Mersin'de Akdeniz Belediyesi'ne kayyum atandığı açıklandı. Kararı sosyal medya hesabından duyuran DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, Belediye Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan’ın gözaltına alındığını bildirdi.

Kayyum atanması ve gözaltılar

Ali Bozan, yaptığı açıklamada, belediye eş başkanlarının ve bazı meclis üyelerinin "siyasi kumpasla" gözaltına alındığını ifade ederek şunları söyledi:
"Akdeniz Belediye Eş Başkanlarımız Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile Meclis üyelerimiz siyasi kumpasla gözaltına alındı. Mersin’in huzuru yine kayyımla bozulmaya çalışılıyor. Bu irade gaspı girişimini Mersin kabul etmeyecektir."

Halkı tepki göstermeye çağırdı

Belediye önünde açıklamalarda bulunan Bozan, Mersin halkını iradelerine sahip çıkmaya çağırdı. Şöyle konuştu:
"Başta Mersin’in seçilmişleri olmak üzere tüm halkımızı, Akdeniz Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz."

Siyasi tepkiler

Kayyum atanmasıyla ilgili, Mersin’deki siyasi atmosferin gerginleştiği ve çeşitli kesimlerden tepkiler geldiği gözleniyor. Atamanın gerekçesine dair yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, olayın siyasi bir hamle olarak değerlendirildiği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER