Antalya’da sokak düğünleri ve açık alan etkinlikleri yasaklandı

Antalya Valisi Hulusi Şahin, sokakta düğün, nişan, kına, mevlit ve asker uğurlamalarının yıl boyunca yasaklandığını duyurdu. Valilik, kararın trafik güvenliği, kamu düzeni ve gürültü kirliliğini önlemek amacıyla alındığını belirtti.

Vali Hulusi Şahin, sokak düğünleri ve açık alan etkinliklerine yönelik yeni kararlar alındığını belirterek şu açıklamaları yaptı:

“Açık alanlarda yapılan düğün, nişan, kına gecesi, asker uğurlaması ve benzeri etkinlikler ulaşımı aksatıyor, ambulans ve güvenlik ekiplerinin müdahalesini geciktiriyor.”

“Gürültü nedeniyle vatandaşlarımızın, özellikle yaşlı, bebek, hasta ve öğrencilerin mağduriyet yaşadığı biliniyor.”

“Kamu sağlığının korunması ve gürültü kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla bu tür etkinlikler artık sadece düğün salonlarında veya belediyelerin belirleyeceği alanlarda yapılabilecek.”

Karara uymayanlara yaptırım uygulanacak

Yeni düzenlemeye göre, cadde, sokak, park ve diğer kamusal alanlarda yapılan etkinlikler yasak kapsamına alındı. Karara uymayanlar hakkında, ilgili kanunlar çerçevesinde yasal işlem uygulanacak.

İLGİLİ HABERLER