Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler hakkında tutuklama talebi

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “ihaleye fesat karıştırma” soruşturması kapsamında, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in de aralarında bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı. Köseler için tutuklama talep edildi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla başlattığı soruşturma kapsamında, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in de aralarında bulunduğu 22 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Beykoz Adliyesi‘ne sevk edildi. Köseler’in ifadesi alındı ve hakkında tutuklama talebi yapıldı.

Soruşturma ve Gözaltılar

Soruşturma kapsamında, Köseler’in de bulunduğu 4 şüpheliye ihaleye fesat karıştırma suçundan işlem yapılırken, 17 şüpheliye de suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üyelik ve yardım suçlamaları yöneltildi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyonun ardından, 27 Şubat’ta Köseler ile birlikte 20 şüpheli gözaltına alındı.

Beykoz Belediye Binasında İnceleme

Operasyon kapsamında Beykoz Belediye binası polis ekipleri tarafından bariyerlerle abluka altına alındı. Belediye binasında yapılan arama ve incelemelerde, bazı evrak delil olarak alınıp emniyete götürüldü.

Soruşturma Genişliyor

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasına göre, soruşturma devam etmekte olup, şüpheli sayısı 22’ye çıkmıştır. İhaleye fesat karıştırma suçlamasıyla, belediye yetkilileri ve bazı firma yetkililerinin de aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında yakalama ve gözaltı talimatları verilmiştir.

İLGİLİ HABERLER