CHP'de kritik zirve: Özgür Özel, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu aynı masada!

CHP'de cumhurbaşkanı adayının ön seçim yöntemiyle belirlenmesi kararının ardından, Parti Meclisi toplantısında alınacak kararlar merakla bekleniyor. Ön seçim yönergesinin ele alınacağı toplantı öncesinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelecek. Görüşmede, ön seçim süreci ve aday belirleme konuları ele alınacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) cumhurbaşkanı adayı ve ön seçim tartışmaları devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim çağrılarını dile getirirken, son grup toplantısında "Erken seçimin adayı erken belirlenir. Erkenden yola çıkacağız" şeklinde açıklamalarda bulundu.

CHP'de Ön Seçim Yönergesi PM Toplantısında Konuşulacak

Gözler 10 Şubat Pazartesi günü yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısına çevrildi. CHP lideri, PM öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la bir araya geleceğini duyurdu. Özel, "Yarın Ekrem Bey de Ankara’ya gelecek. Mansur Başkan ile de görüşmüştük zaten bir üçlü toplantı yapmayı. Yarın uygun bir zamanda ve uygun bir ortamda geniş geniş, oturup hep birlikte içinde bulunduğumuz durum ve yürüttüğümüz süreç, bundan sonra da hep beraber ne yapabiliriz onu konuşacağız. Ekrem Başkan ile Mansur Başkan’ın, Türkiye’ye umut veren, birbirlerinin ellerini havaya kaldırdığı fotoğraf değişmez. O fotoğraftan bir adım geriye gidersek, Türkiye’ye diz çöktürecekler. Biz bunun farkındayız" şeklinde konuştu.

PM Toplantısında Yol Haritası Belirlenecek

Öte yandan, PM'de ön seçim yol haritasının belirleneceği bildirildi. Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu MYK Üyesi Gül Çiftçi'nin yürüttüğü yönerge çalışmasına göre, yaklaşık 1 milyon 600 bin üye, dijital ortam yerine ilçe merkezlerinde kurulacak sandıklarda oy kullanacak. Aday olabilmek için belirli bir oranda imza toplama şartı getirilecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun denetiminde yapılacak seçimlerde mühürlü oy pusulaları ve zarflar kullanılacak. Sürecin 30-35 gün içinde tamamlanması beklenirken PM'de, tüm detaylar ele alınarak yönerge görüşülecek ve oylamaya sunulacak.

Özgür Özel'den Mansur Yavaş İle Görüşme

Özgür Özel, hafta başında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile 1,5 saat baş başa görüşme gerçekleştirmişti. Yavaş, yaptığı açıklamalarda ön seçim sürecine başlanması için erken olduğunu belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER