Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı, Devlet Bahçeli’nin vefatını iddia ettikten sonra görevden alındı

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin vefat ettiğini iddia ettikten sonra gözaltına alındı ve partisinden görevden alındı.

Hasan Kamil Velioğlu, Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı olarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin vefat ettiği yönünde sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Velioğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir süre önce vefat etti. Henüz resmi bir açıklama olmasa da yakın bir zamanda açıklanacak. Tüm MHP teşkilatlarına başsağlığı diliyorum. Allah Rahmet eylesin.”

Velioğlu’nun bu açıklamasının ardından, gözaltına alındığı bildirildi. Yapılan adli işlem sonrası Velioğlu, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Gelecek Partisi’nden Açıklama

Partisi, Velioğlu’nun yaptığı paylaşım hakkında açıklamada bulundu. 26. Dönem Konya Milletvekili ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, Velioğlu’nun görevden alındığını açıkladı. Ünal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin sağlık durumu ile ilgili gerçek dışı bir bilgiyi sosyal medya hesabından paylaşmasından dolayı Trabzon İl Başkanımız Hasan Kamil Velioğlu görevden el çektirilmiştir.”

İLGİLİ HABERLER