HDP’li Gergerlioğlu, AYM’nin hazine yardımına blokeyi kaldırmasını olumlu gelişme olarak değerlendirdi

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesinin (AYM), HDP’nin hazine yardımı hesabına tedbiren bloke konulması kararını kaldırmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Gergerlioğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, HDP’nin kapatılması istemli davada partinin Hazine yardımı hesabına bloke konulduğunu anımsattı. Anayasa Mahkemesinin, söz konusu kararı kaldırdığını ifade eden Gergerlioğlu, ”Olumlu bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.

Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı ve sonrasında yaşanan olaylar, faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen ’Beyaz Toros’ ve ’Yeşil’ pankartlarına ilişkin cezaları da yetersiz bulduğunu belirten Gergerlioğlu, şunları kaydetti:

”Çok daha ağır cezalar verilmesi gerekiyordu. İnsanlar orada ölebilirdi. Şiddet içeren fiillere müsaade verilmemeli. Yargı da yanlı bir taraf ve tavır alıyorsa, birinin yaptığı şiddeti cezalandırıp öbürüne göz yumuyorsa bunlar kabul edilecek hadiseler değil. Adalet sağlanırsa, yeşil sahalardaki şiddet biter.”

İLGİLİ HABERLER