İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olursa belediye başkanlıkları ne olacak?

İYİ Parti lideri Meral Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları formülü ortaya atıldı. Peki bu durumda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın akıbetini ne olacak?

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 6'lı masadan kalkmasının ardından kulislerde hareketli dakikalar yaşandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir formül üzerinde durduğu ifade edildi.

Bu konuda iki fikir ortaya atılıyor:

İlki seçime kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın belediye başkanlıklarının devam etmesi şeklinde.

İkincisi ise seçim kazanılırsa yasal değişiklik olması yönünde. Yani hem Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevlerini hem de belediye başkanlığı görevlerini aynı anda yürütme şeklinde.

İLGİLİ HABERLER