İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı için ilk imza Giresun'dan geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde Cumhurbaşkanı aday adaylarının belirlenmesi amacıyla imza süreci başladı. Ekrem İmamoğlu için ilk imza veren milletvekili CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş oldu.

CHP'de cumhurbaşkanı aday adaylığı başvuruları için milletvekilleri imza vermeye başladı. En az 20 milletvekilinin imzası ile aday olunabilirken, vekiller birden çok kişiye de imza verebiliyor.

Aday adaylığı için ilk imzayı Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş attı. Gezmiş'in dilekçesinde, "Cumhurbaşkanı Adayı Örgüt Denetiminde Ön Seçim Yönergesinin 15. maddesi uyarınca Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı aday adayı olarak önseçime katılmasını öneriyoruz" ifadesini kullandı.

 

 

‘YOLUMUZ İKTİDARDIR’

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gezmiş, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Belediye Başkanmız ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayımız olması için ilk imza atan milletvekili olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. İnanç ve kararlılığımızla yolumuza devam edeceğiz, yolumuz iktidardır. Ülkemizin güçlü, halkımız mutlu olacağı güzel günler yakında..."

İLGİLİ HABERLER