İstanbul'da silahlı sosyal medya paylaşımlarına operasyon: 55 gözaltı, 100 ruhsatsız silah ele geçirildi

İstanbul'da sosyal medyada silah paylaşımı yapan şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 55 kişi gözaltına alındı, 100 ruhsatsız silah ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden silahlı paylaşımlar yaparak kamuoyunda korku ve paniğe neden olan şüphelilere yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah imalatı, ticareti ve sevkiyatıyla bağlantılı suçlara karışan şahısları tespit ederek operasyon başlattı.

Sosyal Medyada Silahlı Paylaşımlar

Yapılan çalışmalar sonucunda, sosyal medya platformlarında silahlı fotoğraflar paylaşarak toplumu tedirgin eden ve silah kullanımını özendiren kişilerin tespit edildiği belirtildi. Bu şüphelilere yönelik yapılan operasyonda, 55 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Ele Geçirilenler

Adreslerde yapılan aramalarda, 100 ruhsatsız tabanca, şarjör, 11 fişek, 2 av tüfeği, 2 şeffaf poşet içerisinde kokain ve marihuana ile sahte plakalar bulundu.

İLGİLİ HABERLER