Mansur Yavaş’tan ön seçim açıklaması: “Seçenekler masada”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı ön seçim toplantısına neden katılmadığıyla ilgili açıklama yaptı. Yavaş, “Özel bir sebebi olması lazım mı? Bu toplantı daha önce belli olmuştu” dedi ve süreci takip ettiklerini belirtti.

CHP Genel Merkezi’nde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla düzenlenen Cumhurbaşkanlığı adaylığı ön seçim toplantısına Mansur Yavaş katılmadı. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Yavaş, “Ön seçim hayırlı olsun. Onun haricinde söyleyecek bir şeyimiz yok, izliyoruz. Masadaki diğer seçenekler her zaman gündemdedir; o kadar söyleyeceğim” dedi.

“Özel Bir Sebebi Olması Lazım mı?”

Yavaş, CHP’nin toplantısı yerine neden başka bir programa katıldığı yönündeki soruya, “Özel bir sebebi olması lazım mı? Biraz provoke bir soru bu. Bu toplantı daha önce belli olmuştu. CHP kuruluşunun saat 15.00’te toplantısı var, ona katılacağız sadece” şeklinde yanıt verdi.

Dursun Çiçek’in İddialarına Yanıt

Eski milletvekili Dursun Çiçek, “Mansur Bey’e bir söz verilmiş, ikinci bir aday ön seçimde istenmiyor. Mansur Yavaş istemediği için 2. bir aday çıkmayacak” iddiasında bulunmuştu. Yavaş, bu açıklamalar hakkında “Ciddiye almıyorum” diyerek yanıt verdi.

CHP’nin ön seçim sürecinin nasıl şekilleneceği merak edilirken, Mansur Yavaş’ın “Seçenekler masada” vurgusu dikkat çekti.

İLGİLİ HABERLER