© Muhalif 2024

Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti

Bu yaz İstanbul’da bir restoranda geçirdiği kazadan sonra ameliyat edilen Milliyet Gazetesi baş yazarı 84 yaşındaki Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti.

İstabul’daki Cipriani restoranda dengesini kaybederek düşen ve başını çarpan Cıvaoğlu, çarpmanın etkisiyle beyninin iki noktasında ödem oluşması ve ince bir kanamayla karşılaşması sonucu acilen hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada “Güneri ağabeyi kaybettik” mesajını paylaştı.

Güneri ağabeyi kaybettik… pic.twitter.com/3POfKbrhcr

— ozaysendir (@ozaysendir) October 1, 2024

TGC: Güneri Cıvaoğlu’nun ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Güneri Cıvaoğlu’nun vefatıyla ilgili, “Üyemiz Güneri Cıvaoğlu’nun vefatından büyük üzüntü duyduk. Gazeteci ve yazar olarak başarıyla yıllardır hizmet veren meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı ve sabır diliyoruz” mesajı yayımladı.

Cıvaoğlu’nun cenaze töreninin detayları henüz belli değil.

Güneri Cıvaoğlu kimdir?

30 Temmuz 1939’da Ankara’da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu, gazeteci, avukat, haber ve televizyon sunucusu görevlerini başarıyla gerçekleştirdi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenciyken çalışmaya başlayan Cıvaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak gazeteciliğe adım attı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı. Strasbourg Üniversitesi’nde bir süre ekonomi okudu. Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Güneş gazetesinin ortakları arasındaydı ve uzun süre genel yayın yönetmenliğini de bizzat yürüttü.

1986-1996 yılları arası Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı, Show TV’de yöneticilik yaptı. 1996’dan beri Milliyet gazetesinin başyazarıdır. Kanal D’de ana haber bülteninin sunuculuğunu yaptı. Aynı kanalda “Durum” başlıklı televizyon programını sunan Cıvaoğlu, farklı sektörlerde birçok konuğu yıllarca konuk ettiği “Şeffaf Oda” programı ile başka kanallarda da devam etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER