© Muhalif 2024

Hafsanur Sancaktutan: “Regl olduğumda erkeklerden ped istiyorum, çünkü bu normal”

Oyuncu Hafsanur Sancaktutan, Marie Claire dergisine verdiği röportajda regl dönemini normalleştirme üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sette regl olduğunda erkeklerden ağrı kesici ve ped istediğini söyleyen Sancaktutan, kadın olmanın doğal bir süreç olduğunu vurguladı.

Genç oyuncu Hafsanur Sancaktutan, Marie Claire dergisine verdiği röportajda regl konusundaki açıklamalarıyla gündem oldu. Sancaktutan, regl döneminin normalleşmesi gerektiğini ve bu süreçte erkeklerden yardım istediğini belirterek şunları söyledi:

“Sette regl olursam, erkeklere bilerek ‘Regl oldum’ diyorum. Mümkünse bir erkekten ağrı kesici istiyorum, ped aldırıyorum. Çünkü bu normal.”

Kadın olmanın toplumda her gün altının çizilmesi gereken bir konu olduğunu belirten 24 yaşındaki oyuncu, regl dönemlerinin tabulaştırılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Ayrıca oyuncu ve sunucu Ceyda Düvenci de geçmişte yaptığı bir açıklamayla bu konuda dikkatleri üzerine çekmişti. Düvenci, erkeklerin çekmecelerinde ped bulundurmaları gerektiğini söyleyerek, kadınların bu konuda rahat olmasının önemini vurgulamıştı:

“Şirket çalışanı erkekler çekmecesinde ped bulundursun. Kadın arkadaşın ‘Ya ped var mı?’ diye sana sorabilsin. İşte o zaman hayat değişecek.”

Bu açıklamalar, regl dönemlerinin doğal bir süreç olarak kabul edilmesi gerektiği yönünde farkındalık yaratma amacı taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER