© Muhalif 2024

Hande Fırat: Ömer Öcalan’a İmralı ziyareti için izin verildi

Gazeteci Hande Fırat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan’ın İmralı’ya ziyaret izni aldığı yönünde bilgiler olduğunu paylaştı. Resmî bir açıklama olmamakla birlikte, ziyaretin yakın bir tarihte gerçekleşmesi bekleniyor.

Gazeteci Hande Fırat, Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan’a İmralı ziyareti için izin verildiği yönünde bazı bilgilerin kendisine ulaştığını açıkladı. Fırat, bu bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı ve resmi bir açıklama olmamakla birlikte ziyaretin yakın zamanda gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti. Öcalan’ın İmralı’ya ziyaret başvurusunu uzun süre önce yaptığı biliniyor.

Resmî Bir Açıklama Henüz Yok

Hande Fırat, şu an için resmî bir açıklamanın olmadığını ancak edindiği bilgilerin ziyaret izninin verildiği yönünde olduğunu söyledi. Ömer Öcalan’ın, İmralı Adası’nda tutuklu bulunan amcası Abdullah Öcalan ile görüşeceği belirtildi. Ziyaretin tam tarihi ise henüz netlik kazanmadı.

Ömer Öcalan Kimdir?

1987 yılında Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyünde doğan Ömer Öcalan, Kürt kökenli bir Türk siyasetçidir. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Öcalan, 2014-2016 yılları arasında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin İl Eş Başkanı olarak görev yapmıştır. Abdullah Öcalan’ın yeğeni olan Ömer Öcalan, aktif siyasi hayatını sürdürmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER