© Muhalif 2024

Harry Potter dizi oluyor: Oyuncu seçmeleri başladı

HBO, Harry Potter TV dizisi için oyuncu seçme sürecini başlattı. Seçimlerin "kapsayıcılık ve çeşitlilik" ilkesine bağlı olarak yapılacağı belirtildi. Harry, Ron ve Hermione karakterleri için 9-11 yaş arasında İngiltere veya İrlanda'da yaşayan çocuklar arandığı duyuruldu. Dizinin 2025-2026 yıllarında İngiltere'de çekilmesi planlanıyor.

J.K. Rowling'in ikonik kitap serisi Harry Potter, HBO tarafından TV dizisi olarak yeniden uyarlanıyor. Dizinin oyuncu seçim süreci resmen başladı ve HBO, oyuncu seçimlerinde kapsayıcılığa büyük önem verileceğini açıkladı. Şirket, karakterlerin etnik köken, cinsiyet, fiziksel engel, ırk ya da cinsel yönelim gibi unsurlardan bağımsız olarak seçileceğini duyurdu.

Ana karakterler Harry Potter, Ron Weasley ve Hermione Granger için ise başvuru yapacak çocukların Nisan 2025'te 9 ila 11 yaşları arasında olmaları ve İngiltere veya İrlanda’da ikamet etmeleri gerekiyor. Başvuru sürecinde adaylardan, iki videoda kısa bir şiir ya da hikaye okumaları ve kendilerini tanıtmaları istenecek.

Dizinin 2025-2026 yılları arasında İngiltere’de çekilmesi planlanıyor. HBO, her sezonun bir Harry Potter kitabını ekrana taşıyacağı 7 sezonluk bir yapıma imza atacak. Dizinin senaryosunu Francesca Gardiner, yönetmenliğini ise Mark Mylod üstlenecek.

Film serisinde Harry Potter'ı canlandıran Daniel Radcliffe, yeni yapım hakkında heyecanını dile getirirken, dizide yer almayı düşünmediğini, izleyici olarak takip edeceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER