© Muhalif 2024

Hava 'normale' dönemiyor: Mevsim normallerinin 10 derece kadar üzerinde seyredecek

Yeni hafta için uyarılar: Hava 'normale' dönemiyor Meteoroloji'nin tahminlerine göre yeni haftada yine hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 10 derece kadar üzerinde seyredecek. Yağışlar sadece Doğu Karadeniz'de etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair güncel tahminlerini yayınladı.

Son verilere göre yeni haftada yurdun önemli bir kısmında güneşli ve mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların etkili olduğu günler yaşanacak. Sıcaklık rekorlarıyla geçen haziran ayında yine dereceler 'normal' değerlerin yaklaşık 10 derece üzerinde gösterecek.

Doğu Anadolu'da ve Karadeniz'in doğusunda yer yer yağışlar beklenirken yurdun diğer kısımlarında hava açık olacak, özellikle iç ve güney kesimlerde yüksek sıcaklık değerleri ölçülecek.

YEREL YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre bugün ülkemizin doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Osmaniye, Hatay, Hakkari çevreleri, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri, Van’ın güney ve doğu ilçeleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER