© Muhalif 2024

Helene kasırgası, ABD'nin doğu kıyısını vuruyor: Uzaydan görüntülendi

ABD'nin doğu kıyısındaki ve Meksika'nın güneybatısındaki bazı eyaletlerde Kategori 4 şiddetindeki Helene kasırgası, dün gece itibarıyla etkili olmaya başladı. Rüzgar hızının 225 km/saat olarak ölçüldüğü kasırga, ciddi tehlikeler oluşturuyor.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nden yapılan açıklamada, Helene kasırgasının Florida ve çevresinde etkili olduğu bildirildi. South Carolina, North Carolina, Georgia ve Florida valileri, eyaletlerinde "acil durum" ilan etti. Ani sel uyarıları yapılan bölgelerde elektrik kesintileri yaşanırken, yetkililer halkı dikkatli olmaya çağırdı.

Uzaydan Görüntülendi

Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), Helene kasırgasını uzaydan görüntüledi. ISS'den yapılan açıklamada, "Uluslararası Uzay İstasyonu, 26 Eylül 2024 Perşembe günü saat 14:25'te (EDT), saatte 190 kilometreyi aşan hızlardaki rüzgarlarla Florida Körfez Kıyısı'na yaklaşan Kasırga Helene'in üzerinden geçti" denildi. Bu görüntüler, kasırganın ne kadar güçlü ve tehditkar olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Florida Valisi'nden Uyarı

Florida Valisi Ron DeSantis, düzenlediği basın toplantısında, "Floridalılar yarın sabah uyandıklarında, büyük ihtimalle daha fazla can kaybının yaşandığı ve kesinlikle mal kaybının olacağı bir eyalette uyanacağız" şeklinde uyarılarda bulundu. Bu açıklamalar, kasırganın getireceği olumsuz etkilerin boyutlarını ortaya koyuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER