© Muhalif 2024

HSK, görev sürelerini tamamlayan hakim ve savcıların isimlerini açıkladı

Resmi Gazete’de yayımlanan HSK kararları ile görev sürelerini tamamlayan adli ve idari yargı hakimleri, Cumhuriyet başsavcıları ve savcıların isimleri duyuruldu. Listede toplamda 41 hakim, 17 savcı ve 11 idari yargı hakimi yer aldı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından alınan kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararlarda, 31 Ağustos 2024 itibarıyla birinci dereceye yükselmiş olan adli yargı hakimleri, Cumhuriyet başsavcıları, savcılar ve idari yargı hakimlerinin isimleri yer aldı. Görev sürelerini tamamlayan toplam 41 hakim, 17 savcı ve 11 idari yargı hakimi listede duyuruldu.

Listeye giremeyen ve birinci dereceye yükseldikleri halde isimlerini göremeyen hakim ve savcılar, 30 gün içinde HSK'ya yazılı başvuruda bulunarak durumlarının incelenmesini talep edebilecek. Ayrıca, HSK kararlarında, Ağustos 2024 döneminde görev sürelerini tamamlayarak birinci dereceye yükselme incelemesine tabi olacak kişilerin isimleri de ayrı bir listede belirtildi.

Bu kararlarla, iki yıllık yükselme sürelerini dolduran adli yargı hakimleri, Cumhuriyet başsavcıları, savcılar ve idari yargı hakimleri, görev sürelerinin sona erdiği açıklandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER