© Muhalif 2024

İngilizce haftalık özet

Yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaza 3 ay zam yapılmayacağını söyledi.

 

2024 Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, 2024 Nobel Fizik Ödülü'nü yapay sinir ağları içinde makine öğrenimini mümkün kılan keşif ve icatlarından dolayı John J. Hopfield ve Geoffrey E. Hinton'a verdi.

 

Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan örnekler Garipoğlu ile uyuştu

Cem Garipoğlu’nun mezarından alınan kemik parçaları üzerindeki DNA incelemesi, örneklerin Garipoğlu’na ait olduğunu doğruladı.

 

TBF başkanlığına yeniden Hidayet Türkoğlu seçildi

Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda Hidayet Türkoğlu, yeniden başkanlığa seçildi.

 

Discord'a erişim engeli getirildi

Discord, çocuk istismarı ve müstehcenlik suçları nedeniyle Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendi.

 

HBO, Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto'nun Peter Todd olduğu açıklandı

HBO’nun yeni belgeseli “Money Electric: The Bitcoin Mystery”, kripto para dünyasının en büyük gizemlerinden birini, Satoshi Nakamoto’nun kimliğini aydınlatmayı hedefliyor. Belgeselin yönetmeni Cullen Hoback, yaptığı araştırmalar sonucunda Bitcoin’in çekirdek geliştiricilerinden Peter Todd’un Satoshi Nakamoto olabileceğini öne sürüyor.

Peter Todd, CNN’e yaptığı açıklamada, “Kayıtlara geçmesi için söylüyorum, ben Satoshi değilim” diyerek iddiaları reddetti. Belgeseli “sorumsuz” olarak nitelendiren Todd, Hoback’in yaptığı bu araştırmanın hayatını tehlikeye attığını savundu. Todd, “Cullen burada tesadüfleri abartarak komplo teorileri oluşturuyor” dedi.

 

2024 Nobel Kimya Ödülü'nün sahipleri açıklandı

2024 Nobel Kimya Ödülü, "bilgi-işlemsel protein tasarımı" alanındaki çalışmalarından dolayı David Baker ve "protein yapı tahmini"yle ilgili çalışmalarından dolayı Demis Hassabis ile John Jumper'a verildi.

 

Rafael Nadal, kortlara veda etti

Tenis dünyasının efsane ismi Rafael Nadal, profesyonel tenis kariyerini sonlandırdığını duyurdu. 22 Grand Slam zaferiyle tarihe geçen Nadal, yayınladığı bir video ile bu kararını hayranlarıyla paylaştı.

 

Ürünlerinde domuz eti çıkan marka Köfteci Yusuf'muş!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın şubat ve mart aylarında gerçekleştirdiği denetimler sonucunda Köfteci Yusuf’a ait numunelerde domuz eti bulunduğu tespit edildi. İki ayrı raporda da alınan numunelerde “tırnaklı-kanatlı” örneğine rastlanmazken domuz eti görüldü.

 

2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu

2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi açıklandı. İsveç Akademisi, 2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nün Güney Koreli yazar Han Kang'a verildiğini duyurdu

 

2024 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu

 

2024 Nobel Barış Ödülü, "nükleer silahlardan arındırılması" alanındaki çalışmalarından dolayı Japon kuruluş Nihon Hidankyo'ya verildi

 

Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu: Savunma Sanayi Fonu için kredi kartlarından 750 lira alınacak

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Buna göre, limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek.

Daron Acemoğlu, Nobel Ekonomi Ödülü aldı!

Nobel Komitesi tarafından bu yıl ki Ekonomi Ödülü; Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James A. Robinson'a verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER