© Muhalif 2024

Intel, Amazon Web Services için özel yapay zeka çipleri üretecek!

Intel ve Amazon Web Services (AWS), özel yapay zeka çipleri üretmek için milyarlarca dolarlık bir yatırım planladı. Bu işbirliği, ABD'deki yarı iletken üretimini hızlandırmayı ve Ohio'da yapay zeka ekosistemini büyütmeyi hedefliyor.

Intel ve Amazon Web Services (AWS), yapay zeka alanında önemli bir adım atarak milyarlarca dolarlık çok yıllık bir çip üretim ortaklığı başlattı. Şirketlerden yapılan açıklamada, Intel’in AWS için özel bir yapay zeka çipi tasarlayacağı duyuruldu. Bu işbirliği, ABD merkezli yarı iletken üretiminin hızlandırılması ve Ohio’da güçlü bir yapay zeka ekosisteminin oluşturulmasına yönelik ortak bir taahhüdü içeriyor.

AWS'nin, 2015’ten bu yana Ohio eyaletine 10,3 milyar dolar yatırım yaptığı belirtilirken, Central Ohio'da veri merkezi operasyonlarını genişletmek için 7,8 milyar dolar daha yatırım yapmayı planladığı ifade edildi.

Intel’den yapılan diğer bir açıklamada ise, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin CHIPS ve Bilim Yasası kapsamında yarı iletken üretimini desteklemek amacıyla 3 milyar dolara kadar doğrudan fon sağlayacağı bildirildi. Bu fon, ABD hükümeti için güvenilir ve ileri teknoloji yarı iletkenlerin üretimini artırmayı amaçlayan "Güvenli Bölge" programı ile sağlanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER