© Muhalif 2024

İran: İsrail'in Lübnan'da savaşa başlaması halinde seyirci kalmayacağız

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Şii Hizbullah'ı desteklediklerini belirterek, İsrail'in Lübnan'a yönelik bir savaş başlatması durumunda İran'ın müdahale edeceğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) oturumunda yaptığı açıklamada, Şii Hizbullah hareketini desteklediklerini ve İsrail'in Lübnan'a yönelik bir savaş başlatması durumunda İran'ın bu duruma seyirci kalmayacağını ifade etti. Arakçi, İran'ın her zaman Hizbullah’ın Lübnan halkını İsrail’in saldırılarından koruma hakkını desteklediğini vurguladı. Ayrıca, BMGK’nın İsrail’in insan hakları ihlallerine karşı gerekli adımları atmadığı sürece bölgenin tam kapsamlı bir çatışmaya sürüklenebileceği uyarısında bulundu.

Arakçi, ABD ve İngiltere gibi İsrail’in müttefiklerine de çağrıda bulunarak, bu ülkelerin Tel Aviv yönetimine verdikleri desteğin İsrail’i daha da cesaretlendirdiğini söyledi. Özellikle, Gazze'deki saldırılar sona ermeden bölgede kalıcı bir barış sağlanamayacağını dile getirdi. Arakçi, uluslararası toplumun İsrail’in saldırıları karşısında sessiz kalmaması gerektiğini ve bölgedeki barışın tehlikede olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER