İran Rejimi, İsrail’e karşı savaşacak gönüllü topluyor
M. ÖZELHamas’ın 7 Ekim’de İsrail’in güneyine terör saldırısı düzenlemesinin ardından gelen Gazze kuşatması İran’ı harekete geçirdi. İran Rejimi ve sözcüleri tarafından İsrail’e karşı savaşmak üzere İran sivil halkından gönüllüler toplamak amacıyla bir kampanya başlatıldı. Bu haberin ülkemizde de Filistin için savaşmak isteyenleri heyecanlandırdığı iddia ediliyor.
Oğuz Büber - Muhalif Özel
İsrail, Hamas’ın yaptığı katliama karşılık olarak bir haftayı aşkın süredir Gazze şehrini bombalıyor. Filistinli militanlar ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.
İki ülke arasındaki münakaşaya nispeten dahil olan ülkelerden birisi ise İran. Ülke siyasi arenada Filistin’e desteğini açıktan belli ediyordu. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına devam etmesi halinde “Hiç kimsenin direniş güçlerini durduramayacağı” uyarısında bulunmuştu.
İran bu durumu hayata geçirmek istiyor olacak ki; Rejim, İsrail’e karşı savaşacak gönüllü toplamak için bir web sitesi açtı. Şu ana kadar başvuran kişi sayısı 4 milyonu geçmiş durumda.
Sitenin tam adresi: https://alaqsastorm.com/aqsa/
Geçtiğimiz günlerde İran haber sitesi Khabar Online’ın canlı yayını sırasında bu seferberliğe çağrıda bulunuldu. İzleyiciler, kaydolmaya ve İsrail’le savaşmak için Filistin’e gönderilmeye hazır oldukları beyanında bulunmaya davet edildiler.
Ülkemizde de Filistin için savaşalım, Gazze’ye gidelim diyen ve bunu dillendiren birçok kişi bulunuyor. Bu gelişmenin Filistin’in yanında savaşmak isteyenleri heyecanlandırdığı düşünülüyor.
Sitede neler yer alıyor?
Mescid-i Aksa fırtınası başlığı ile başlayan sitede şu bilgilere yer veriliyor;
En üstte destek veren kişi sayısı, hemen altında beyanda bulunmak için basılacak bir buton, onun da altında birkaç satırdan oluşan kampanyaya destek manifestosu.
Bu bölgenin aşağısında ise, “Ad Soyad, telefon numarası ve şehir bilgisi” verilerek yapılabilecek bir yorum kısmı var.
Yorum bölümündeki en dikkat çekici detay ise “Hangisi gibisin?” denilerek; kadınlar için onlarca türban şekli, erkekler için ise sakal ve kıyafet tercihinin yer alması.
İlginizi Çekebilir