© Muhalif 2024

İspanyol raket Rafael Nadal Laver Cup'tan çekildi

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Berlin'deki Laver Cup'ta Avrupa Takımı adına yarışmayacağını duyurdu.

Ağustos ayında Amerika Açık'tan çekildiğini açıklamasının ardından 38 yaşındaki oyuncunun önümüzdeki hafta kortlara dönmesi bekleniyordu.

Nadal, turnuvadan çekilme nedenini açıklamadı ve sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu kararı takımın yararı için aldığını söyledi.

Açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Önümüzdeki hafta Berlin'de düzenlenecek Laver Cup'ta yarışamayacağımı paylaşmaktan büyük hayal kırıklığı duyuyorum.”

“Bu bir takım müsabakası ve Avrupa Takımı'nı gerçekten desteklemek için onlar için en iyi olanı yapmam gerekiyor ve şu anda takımın kazanmasına yardımcı olabilecek başka oyuncular da var.”

Nadal'ın yerine kimin geçeceği ve Bjorn Borg'un kadrosunda Alexander Zverev, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Casper Ruud ve Stefanos Tsitsipas'a kimin katılacağı henüz açıklanmadı.

Nadal'ın açıklaması şöyle devam etti: "Laver Cup'ta oynarken çok güzel ve duygusal anılarım var. Kaptan olarak son yılında takım arkadaşlarımla ve Bjorn'la birlikte olmayı dört gözle bekliyordum."

"Avrupa Takımı'na bol şans diliyorum ve onları uzaktan da olsa destekliyor olacağım."

A statement from @RafaelNadal regarding Laver Cup Berlin 2024: “I’m really disappointed to share that I won’t be able to compete at the Laver Cup in Berlin next week.

This is a team competition and to really support Team Europe, I need to do what’s best for them and at this… pic.twitter.com/Y9i0T61kbA

— Laver Cup (@LaverCup) September 12, 2024

Bu haber, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda çift erkeklerdeki maçının ardından geleceğinden emin olamayan Nadal için emekliliğin yakın olabileceği yönündeki spekülasyonların artmasına neden olacak.

Alcaraz'la birlikte çeyrek finalde elendikten sonra Nadal, bunun son rekabetçi maçı olması halinde bu deneyimden “keyif aldığını” söylemişti.

Nadal Ağustos ayında yaptığı açıklamada, “Eğer bu son maçımsa, unutulmaz bir his ve duyguydu. Bana her saniye sevgi ve destek verdiler ve bunu hissetmek çok ama çok özel. Gelecekte ne olacağını bilmiyorum ama bu son kez olduysa bundan keyif aldım." demişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER