© Muhalif 2024

İsrail Beyrut’u tekrar bombaladı

 

İsrail Beyrut’un güneyindeki Dahiye’yi bir kez daha hedef aldı. Vurulan bölgeden dumanlar yükseldi.

İsrail Beyrut’un güneyindeki Dahiye’yi bir kez daha hedef alarak bombaladı. İsrail ordusu, Beyrut’un güneyindeki belirli binalarda yaşayanlara acil tahliye çağrısı yapmıştı.

Patlamalardan kısa süre önce İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya hesabından bazı bölgeleri içeren bir harita yayımlayarak haritada işaretli olan bölge sakinlerinden bulundukları yerleri acilen tahliye etmelerini istemişti.

Öte yandan Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in sabah saatlerinden beri Lübnan’a düzenlediği hava saldırılarında 25 şahsın öldüğünü, 127 şahsın yaralandığını duyurdu.

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in bugün Lübnan’a düzenlediği hava saldırıları hakkında bilgi verildi.

Açıklamaya göre, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye, Bekaa, Baalbek Hirmil, Cebel Lübnan ile başkent Beyrut’taki kasaba ve köylere düzenlediği hava saldırıları sonucu 25 kişi hayatını kaybetti, 127 kişi yaralandı.

Hizbullah’la 8 Ekim 2023’ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül’den beri 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplam 1411 kişi öldü.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER