© Muhalif 2024

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: İsrail’in Türkiye’ye karşı bir planı yok

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Türkiye’ye yönelik saldırı planları olmadığını vurguladı; halklar arasında dostluğun her türlü olumsuzluğun üstesinden geleceğini belirtti.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Türkiye gündeminde tartışılan “İsrail’in Türkiye’ye saldırabileceği” iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da dile getirdiği bu tartışmaların ardından Herzog, İsrail’in Türkiye’ye yönelik herhangi bir planının olmadığını vurguladı.

Herzog, bugün ‘Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansı’ liderleri ve temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmede, “Türkiye lideri tarafından, İsrail’in Türkiye’ye karşı bazı planları olduğuna yönelik yorumlar yapıldığını gördüm. İsrail’in hiçbir zaman Türkiye’ye karşı bir planı olmadığını açıkça belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

İki ülke halkları arasındaki ilişkilere de dikkat çeken Herzog, “Aksine biz Türkiye halkına büyük saygı duyuyoruz, onlar da İsrail halkına büyük saygı duyuyor. Halklar arasında uzun yıllara dayanan ilişkilerimiz var ve halklar dostluğa ve birlikte yaşamaya karşı olan tüm seslere üstün gelecektir” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER