© Muhalif 2024

İsrail Dışişleri Bakanı, Hamas liderinin naaşını paylaşarak Erdoğan'a seslendi

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, dün bir İsrail tarafından öldürüldüğü açıklanan Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldükten sonra çekilmiş bir fotoğrafını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketleyip "Tecavüzcü ve katil arkadaşın Sinvar’ı geri al" mesajıyla paylaştı.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek dün öldürüldüğü duyurulan Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölmüş haldeki fotoğrafını paylaştı ve "Tecavüzcü ve katil arkadaşın Sinvar’ı geri al" yazdı.

Hamas lideri Sinvar'ın Gazze'de öldürüldüğü duyurulmuştu

Hamas'ın 7 Ekim saldırısının planlayıcılarından biri olduğu bilinen ve İsmail Haniye'nin Tahran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından Hamas'ın siyasi büro başkanlığına getirilen Yahya Sinvar'ın dün İsrail ordusu tarafından Gazze'de öldürüldüğü açıklanmıştı.

Sinvar’ın, İsrail istihbaratının elde ettiği bilgi kapsamında yapılan bir operasyonla değil Gazze’nin Refah kentinde ordu güçlerinin operasyonunda tesadüfen öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Sinvar, yaralı halde saklandığı evde kendisini görüntüleyen İHA’ya tahta sopa fırlatarak uzaklaştırması sonrası eve yapılan ikinci tank atışında ölmüştü.

Katz daha önce de Erdoğan'ı hedef almış, İBB Başkanı'na 'destek' vermişti

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Hamas'ın eski lideri Haniye'nin öldürülmesinden sonra Hamas liderinin fotoğraflarını kaldırdığı gerekçesiyle Türkiye'de Instagram'ın yasaklanmasına tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımına "destek" vermiş ve "Erdoğan, bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip bir Türk devletini alıp yok ediyor, ilerici ve müreffeh bir Türkiye inşa eden Atatürk'ün mirasını ortadan kaldırıyor. Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim" demişti.

İBB Başkanı İmamoğlu, Katz'ın "destek" mesajına "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman" yanıtını vermişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, 7 Ekim'den bu yana sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sosyal medya hesabından hedef alıyor. Katz, son olarak, Gazze savaşının başlangıcının yıl dönümünde AKP Grup Toplantısı'nda "Ülkemizde birileri Hamas'a terör örgütü iftirası atarken biz soykırımın ilk günlerinde hiç kimseden çekinmeden, işte bu yüzden 'Hamas, Filistin'in Kuvayımilliye'sidir.' dedik. İlk gün nerede duruyorsak bir yıldır aynı yerde yalpalamadan, korkmadan, ürkmeden sapasağlam duruyoruz" diyen Erdoğan'ı yine Sinvar'ı at üstünde gösteren bir görselle X hesabından hedef almıştı.

Katz, 9 Ekim'de X'te yaptığı paylaşımda, "7 Ekim katliamının yıldönümünde, özgür dünya Hamaslı canileri kınarken, diktatör Erdoğan onları övüyor" ifadelerini kullanmıştı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER