© Muhalif 2024

İsrail, Lübnan'a karadan 'Kuzey Okları Harekatı' başlattı!

İsrail'in günlerdir beklenen Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah hedeflerine yönelik kara operasyonu başladı. Operasyona Kuzey Okları ismi verildi.

Harekat öncesi Lübnan’ın başkenti Beyrut havadan, Lübnan’ın güneyi de topçu atışlarıyla vuruldu.

İsrail ordusu, kara harekatının adını ‘Kuzey Okları’ olarak açıkladı.

Ordu sözcüsü harekatla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Siyasi kademenin kararı uyarınca, birkaç saat önce IDF, Hizbullah’ın güney Lübnan’daki terörist hedeflerine ve altyapısına karşı kesin istihbarata dayalı, sınırlı, yerel ve hedefli kara baskınlarına başladı. Bu hedefler sınıra yakın köylerde bulunuyor ve kuzey İsrail’deki İsrail toplulukları için acil bir tehdit oluşturuyor.

İsrail Silahlı Kuvvetleri, Genelkurmay ve Kuzey Komutanlığı tarafından belirlenen ve İsrail askerlerinin son aylarda eğitip hazırladığı yöntemli bir plana göre hareket ediyor.

İsrail Hava Kuvvetleri ve İsrail Topçuları, bölgedeki askeri hedeflere hassas saldırılarla kara kuvvetlerine destek sağlıyor.

Bu operasyonlar siyasi kademenin kararına uygun olarak onaylanmış ve yürütülmüştür. Durum değerlendirmesine göre ‘Kuzey Okları’ Harekatı, Gazze ve diğer alanlardaki mücadeleye paralel olarak devam edecek.

IDF, savaşın hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor ve İsrail vatandaşlarını savunmak ve kuzey İsrail vatandaşlarını evlerine geri döndürmek için gereken her şeyi yapıyor.”

In accordance with the decision of the political echelon, a few hours ago, the IDF began limited, localized, and targeted ground raids based on precise intelligence against Hezbollah terrorist targets and infrastructure in southern Lebanon. These targets are located in villages…

— Israel Defense Forces (@IDF) September 30, 2024

Şam’da da patlama

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, harekatın başladığı esnada Şam’ın da hava saldırısıyla hedef alındığını ve patlamalar yaşandığını bildirdi.

مراسل سانا : دفاعاتنا الجوية تتصدى لأهداف معادية للمرة الثالثة هذه الليلة في محيط دمشق

— الوكالة العربية السورية للأنباء - سانا (@SanaAjel) September 30, 2024

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER