© Muhalif 2024

İsrail, Lübnan'a saldırılar sırasında olağanüstü hal ilan etti

İsrail, Lübnan'a düzenlediği hava saldırıları sonrası ülke genelinde 30 Eylül'e kadar olağanüstü hal ilan etti. Hükümet, karşılıklı saldırılar nedeniyle güvenlik önlemlerini artırdı.

İsrail hükümeti, Lübnan'a yönelik hava saldırılarının devam etmesi üzerine ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Tel Aviv yönetimi, OHAL durumunun 30 Eylül'e kadar süreceğini duyurdu.

İsrail basınındaki haberlere göre, Tel Aviv yönetiminin genişletilmiş siyasi ve daraltılmış güvenlik kabineleri toplantıları başladı. Hükümetin, Lübnan'dan atılan roketlere karşılık vermek amacıyla bu kararı aldığı bildirildi.

Lübnan'dan atılan roketler nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinde saldırı alarmları çaldı. Ancak, bölgede isabet eden bir rokete ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı. İsrail hükümeti, kabine toplantısında bakanların telekonferans yöntemiyle OHAL ilan edilmesini kabul etti.

İsrail ordusu, Lübnan içerisinde Hizbullah'a ait olduğunu iddia ettiği bin 100 hedefe hava saldırıları düzenlediğini açıkladı. Ordunun, savaş uçakları ile 650 sorti yaptığı ve bu operasyonlarda toplamda 1,400'den fazla bomba atıldığı bilgisi paylaşıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER