© Muhalif 2024

Joe Biden başkanlık adayını açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, başkan adayı olarak yardımcısı Kamala Harris'i öne sürdü.

ABD seçimlerine aylar kala flaş bir gelişme yaşandı. Demokrat Parti adayı ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım’da gerçekleşecek olan seçimlerdeki adaylığından çekildi.

Sosyal medya platformu X'ten duyuru yapan Joe Biden, yeniden seçilmek istese de yarıştan çekildiğini, kalan sürede başkanlık görevine odaklanmasının partisi ve ülkesi adına daha iyi olacağına inandığını kaydetti. 

Kısa süre sonra bir paylaşımda daha bulunan Biden, bu sefer de seçimlerde kimin başkan adayı olması istediğini paylaştı.

Joe Biden'ın Kamala Harris'i aday olarak öne sürdüğü paylaşım şu şekilde:

“Demokrat dostlarım, adaylığı kabul etmemeye ve görev süremin geri kalanında tüm enerjimi hali hazırdaki Başkanlık görevime odaklamaya karar verdim. 2020'de partinin adayı olarak ilk kararım Kamala Harris'i Başkan Yardımcım olarak seçmek olmuştu. Ve bu verdiğim en iyi karardı. Bugün Kamala'nın partimizin adayı olması için tam desteğimi ve onayımı verdiğimi paylaşmak istiyorum. Demokratlar, bir araya gelip Trump'ı yenmenin zamanı geldi. Hadi bunu gerçekleştirelim.”

My fellow Democrats, I have decided not to accept the nomination and to focus all my energies on my duties as President for the remainder of my term. My very first decision as the party nominee in 2020 was to pick Kamala Harris as my Vice President. And it’s been the best… pic.twitter.com/x8DnvuImJV

— Joe Biden (@JoeBiden) July 21, 2024

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER