© Muhalif 2024

Kadın- gençlik kotasının yukarı çekilmesi gibi düzenlemelerle CHP’nin Tüzük Kurultayı…

CHP’nin 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle ertelediği Olağanüstü Kurultay, 6-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Tüzük değişikliği ile milletvekilleri ve belediye başkanları için üç dönem sınırlaması gündemde. Meclis faaliyetlerinde partiye katma değer sağlayan milletvekillerinin ise Genel Başkan tarafından ayrıca değerlendirileceği, üç dönem istisnası için bir kontenjan yetkisinden söz ediliyor. Klasik ön seçim ve delege sistemine ayar, il başkanlarının yetkilerinin genişletilmesi, kadın- gençlik kotasının yukarı çekilmesi de dikkat çeken tüzük değişiklikleri arasında.

Özgür Özel güven tazeleyebilir

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen gurubun toplanan imzalarla Genel Başkan seçimli Kurultay taleplerine ilişkin haberlerin durulduğu dikkat çekiyor.  Kılıçdaroğlu’nun sıcak bakmadığı da vurgulanan bu tür girişime, Genel Merkez’den olumlu yaklaşıma işaret ediliyor.  Kulislere göre, seçimli bir tüzük Kurultayı, Özgür Özel’in güven tazelemesi ve bu tür tartışmaları sonlandırma fırsatı olarak görülüyor.  

Hülya Özmen- Muhalif Özel

CHP’nin 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle ertelediği Olağanüstü Kurultay, 6-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sivas Kongresi’nin 105’inci yıldönümü nedeniyle 4 Eylül günü kurultayın sembolik açılışı Sivas’ta gerçekleştirilecek. Bu toplantıya Parti Meclisi üyeleri, Meclis Grubu ve İl Başkanları katılacak. Tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay ise resmen 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek.

Olağanüstü Kurultay, 6-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Tüzük değişikliği ile milletvekilleri ve belediye başkanları için üç dönem sınırlaması gündemde. Meclis faaliyetlerinde partiye katma değer sağlayan milletvekillerinin ise Genel Başkan tarafından ayrıca değerlendirileceği, üç dönem istisnası için bir kontenjan yetkisinden söz ediliyor. Klasik ön seçim ve delege sistemine ayar, il başkanlarının yetkilerinin genişletilmesi, kadın- gençlik kotasının yukarı çekilmesi de dikkat çeken tüzük değişiklikleri arasında.

Özgür Özel güven tazeleyebilir

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen gurubun toplanan imzalarla Genel Başkan seçimli Kurultay taleplerine ilişkin haberlerin durulduğu dikkat çekiyor.  Kılıçdaroğlu’nun sıcak bakmadığı da vurgulanan bu tür girişime Genel Merkez’den olumlu sinyale işaret ediliyor. Seçimli bir tüzük Kurultayı, Özgür Özel’in güven tazelemesi ve bu tür tartışmaları sonlandırma fırsatı olarak görülüyor.

 Kurultay sonrası Meclis Grubu ve örgütlerde yeniden şekillenme

Kulislerde, Kurultay’dan çıkacak sonuçların Meclis Grubu ve örgütlerde yeni bir dönemin başlangıcı olarak nitelendiriliyor. CHP Genel Başkanının,  erken seçim olasılığı  kapsamında bazı değişikliklere  gidebileceğinden söz ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER