© Muhalif 2024

Kamala Harris, sağlığının ’mükemmel durumda’ olduğunu yayınladığı bir sağlık raporu ile belgelendirdi

5 Kasım’da gerçekleşecek ABD başkanlık seçimlerine bir aydan kısa bir süre kaldı. Demokratların adayı ve başkan yardımcısı Kamala Harris, cumartesi günü sağlığı ve tıbbi geçmişi hakkında bir rapor yayınlayarak, seçilmesi halinde 'başkanlık görevini başarıyla yerine getirmek için gerekli fiziksel ve zihinsel dayanıklılığa' sahip olduğunun altını çizdi.

Başkan yardımcısının doktoru Joshua Simmons imzalı iki sayfalık raporda, “Kendisi kişisel olarak diyabet, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, kalp hastalığı, akciğer hastalığı, nörolojik bozukluklar, kanser veya osteoporoz geçmişine sahip değildir” denildi. 

59 yaşındaki Harris’in üst düzey bir danışmanı, başkan yardımcısının sağlık raporu ve tıbbi geçmişin yayımlanmasını, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın fiziksel yeterliliği ve zihinsel keskinliği ile ilişkin sorulara dikkat çekme fırsatı olduğunu söyledi.

Öte yandan Trump, siyasi hayatı boyunca sağlığı hakkında detaylı bilgi vermeyi reddetti. 2016’daki son seçimler öncesinde kişisel doktoru tarafından yazılan ve Trump’ın “başkanlık için seçilen en sağlıklı kişi olacağı” belirtilen kısa bir mektup kamuoyuna sunulmuştu.

New York Times’ın yakın zamanda bildirdiğine göre Trump’ın son fiziksel muayenesinde “endişe verici derecede yüksek” kolesterol ve tıbbi obezite eşiğinin 0.1 puan altında bir vücut kitle indeksi saptandı. Buna rağmen, cumartesi günü yapılan bir açıklamada, Trump kampanyası sözcüsü, eski başkanın sağlık durumunun mükemmel olduğunu dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER