© Muhalif 2024

Kamala Harris ve Obama, Georgia mitinginde ilk kez aynı sahneyi paylaştılar

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat başkan adayı Kamala Harris, Atlanta’da siyahi seçmenleri hedef alarak eski başkan Barack Obama ile ilk kez seçim kampanyasında göründü.

Harris, Clarkston’daki mitingde ”Bizimki, gelecek için bir mücadele” dedi. İlaç, konut ve market maliyetlerini düşürme konularına değinerek sözlerine şöyle devam etti: ”Orta sınıftan geliyorum ve nereden geldiğimi asla unutmayacağım.”

Harris, sağlık hizmetinin sadece karşılayabilenler için bir ayrıcalık değil, bir hak olması gerektiğine inandığını ve eski başkan Donald Trump’ın Uygun Fiyatlı Bakım Yasası’nı iptal edeceğini söyledi.

Demokrat aday ayrıca, kürtaj haklarına olan desteğini yeniden vurguladı.

Mitinge ilgi yoğundu

Kampanyanın kapanış günlerinde mesajlarını siyahi seçmenlere yönelten Harris, etnik kökeninin kendisine “siyah oy hakkı” verdiği fikrini reddettiğini söyledi.

Mitingde Harris’e eşlik eden Obama ise öfkesini Trump’a yöneltti ve onu pandemideki başarısızlıkları, genel yetersizliği ve dengesiz davranışları sebebiyle şu sözlerle eleştirdi: “Trump’ın dengesiz davranışları o kadar yaygınlaştı ki insanlar artık bunu ciddiye almıyor. Aptalca davranması, başkanlığının tehlikeli olmayacağı anlamına gelmiyor.”

15 bin kişilik kapasitesini dolduran mitinge 20 bin şahsın katıldığı bildirildi.

Georgia seçmeninin katılımı önemli

Clarkston son birkaç yıldır tarihi bir canlanma sürecinden geçse de ekonomik büyüme için mücadele etmeye devam ediyor. Yaklaşık 584 bin Georgialı, sonradan vatandaşlığa geçen mültecilerden ve ABD dışında doğan göçmenlerden oluşuyor. Bu, sekiz kritik eyalet içinde en yüksek orana işaret ediyor.

Yorumcular, sonradan vatandaş olanların düşük seçmen katılımı eğiliminin Georgia’daki seçim sonuçları üstünde belirleyici olacağını söyledi.

Şimdiye kadar Georgialıların neredeyse üçte biri oy kullandı. Bazı ilçeler yüzde 50 seçmen katılım eşiğini çoktan aştı. Harris kampanyası, eyaletteki tüm destekçilerine, iki saatlerini ayırıp kapı kapı dolaşarak ya da telefonla seçmenleri arayarak gönüllü olmaları çağrısında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER