© Muhalif 2024

Kocaeli’den Söğüt’e afet tatbikatı konvoyu

Kocaeli’den Söğüt’e afet tatbikatı konvoyu

Kocaeli büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi ve Kocaeli Afet Platformundan oluşan ekipler, afet farkındalığını artırmak ve kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla geniş bir konvoyla Söğüt’e doğru yola çıktı. Bilecik Söğüt Belediyesi’nin davetiyle gerçekleşen program kapsamında Kocaeli’den 35 araçla yola çıkan 160 kişilik kafile ilçede afet eğitimi ve tatbikat programı düzenleyecek.

 

BİLECİK SÖĞÜT’TE AFET TATBİKATI

100 yıldır büyük bir deprem yaşamayan fakat deprem bölgesinde bulunan Balıkesir’in Söğüt ilçesinde gerçekleşen etkinlikle tarihi mirasımızı korumak, afetlere karşı güçlü bir bilinç ve dayanıklılık oluşturmak hedefleniyor. Söğüt Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinlik kapsamında 10 Ekim Perşembe sabahı erken saatte Kocaeli’de toplanan ekipler konvoy halinde Söğüt’e yola çıktı.

 

ÇOCUKLARA FARKINDALIK EĞİTİMİ

Program öncesinde etkinliğe katılım sağlayan her dernek 5’er kişilik takımlar oluşturdu. Katılımcılar derneğin simgesi olan giysi ve amblemlerinin yanı sıra Türk Bayrakları taşıyacak. Büyükşehir Afet İşleri Dairesi tarafından Söğüt’teki etkinlik alanında çocuklara düdük, el feneri ve balondan oluşan hediye seti verilecek. Kızılay’ın çorba ikramı da yapacağı alanda tatbikat ve çocuklara yönelik etkinlikler yapılacak.

 

TATBİKAT SENARYOSU

Bilecik Söğüt’te yapılması planlanan tatbikat senaryosu ve etkinliğin programı ise şöyle; Söğüt ilçe merkezine konvoy şeklinde giriş(çakar ve sirenlerle giriş), Ertuğrul Gazi Tören alanına geçiş, sinevizyon eşliğinde katılımcılara önceden belirlenen afet farkındalık ve ilkyardım eğitimleri sunumu, ilkyardım eğitimi UMKE, afet farkındalığı SAR, köpekle arama kurtarma tatbikatı, enkaz tatbikatı, çocuklara yönelik farkındalık oluşturacak oyunlar (çivi çakma, şişe kapmaca, halat çekme) ve Kocaeli’ne dönüş.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER