© Muhalif 2024

Köfteci Yusuf’a kumpas mı kuruldu? Sedat Peker ne demişti?

Köfteci Yusuf'a 'çökme' iddiasıyla 18 sanık hakkında 3 yıl önce hazırlanan iddianamede Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş'ın 'Domuz eti kullanıldığını yayma' şeklinde tehdit edildiği belirtilmişti. Bu durumun , Köfteci Yusuf'un Ankara Etimesgut'taki şubesinde domuz eti bulunduğunun belgelenmesiyle ilişkisi olabilir mi?

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun organize suç örgütü lideri Sedat Peker'i kastederek "Bursa'da Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar. Operasyonu başlattım" açıklamasının ardından gündeme gelen restoran zinciri bu kez ürünlerinde domuz eti bulunmasıyla yeniden gündeme geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerin ardından 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde hazırlanan iki farklı muayene ve analiz raporuna göre, Köfteci Yusuf’tan alınan numunelerde domuz eti tespit edildi.

Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş'ın şikayetçi olduğu bir davada da kendisine yöneltilen 'domuz eti kullanıldığını yayalım' tehdidi iddianamede yer almıştı.

İddianameye göre Afyonkarahisar'da Mehmet S'ye ait, 2017 yılında satışa çıkarılan et entegre tesisinin, aracılar vasıtasıyla Bursa merkezli Köfteci Yusuf isimli restoran zinciri sahibi Yusuf Akkaş'a 35 milyona satılmak istendi. Akkaş 20 milyon TL ödeme yaptı. Aradaki farkı almak isteyen kişiler, Sedat Peker'in adamı olduklarını iddia ederek Akkaş'ı tehdit etti. Akkaş'ın tehdit edildiği iddiasıyla şikayette bulunması üzerine soruşturma başlatıldı.

PEKER: BEN KÖFTECİ YUSUF'UN KÖFTESİNİ NE YAPAYIM?

Bakan Soylu'nun açıklama yaptığı dönemde ifşa videoları yayınlayan Sedat Peker, kendisinin 'çökme' olayıyla ilgisinin bulunmadığını belirterek şu açıklamaları yapmıştı:

"Bu arkadaşlar demişler Köfteci Yusuf'a 'Bizim et kesim yerimiz var, onu alır mısın? Değeri bu kadar, biz sana daha ucuza verelim' Bu da Emniyet'e gitmiş. Benim ne adım var ne sanım var ne de haberim var. Bu arkadaşları polis gözaltına almış şimdi hepsi serbest. Araştırıyoruz sonradan bu dosyanın içine bu şahıs bir daha gidiyor, 'Ben diyor Sedat Peker'den de davacıyım' Telefonda tanıştık, köfteni bile yemedim. Farz edelim ki ben demiş olsam git yerini buna sat, eksper değerinden daha düşük, suç yok. Ama böyle de bir şey yok. Ben Köfteci Yusuf'un köftesini ne yapayım? 30 bin kişi Gürsu'da var. 10 tane köfte tezgâhı kurarım 30 bin kişiye satsam, Köfteci Yusuf'un bütün hasılatından daha çok param olur."

'DOMUZ ETİ HABERİ YAYMA' TEHDİDİ

Sözcü'den Saygı Öztürk, 2021 yılında kaleme aldığı yazısında 18 kişi hakkında hazırlanan iddianameden detaylara yer vererek şunları demişti:

"Köfteci Yusuf üzerinde kurulmaya başlanan baskı sonucu işyerinde olay çıkarıldı. Köfteci Yusuf’a yapılan tehditler arasında 'Domuz eti kullanıldığını' yayacaklarını da söyledikleri belirtildi. Şüphelilerden Cengiz Var, örgüt yöneticilerinden Ahmet Akay’a telefonla Köfteci Yusuf’un bir şubesinde olduğunu söyledi, organize şekilde kendi adamlarından müşteri gibi restoranın şubesine gelen kişilerin sipariş verip domuz eti olduğunu söyleyerek kalkacaklarını, bu şekilde diğer müşteriler üzerinde algı oluşturup müştekiyi zarara uğratacakları, bunun planladıkları eylemin bir parçası olduğunu belirtiliyor."
Öztürk'ün aktarımına göre, iddianamede para karşılığı haberler yaptırıldığı detayına da yer verilerek şöyle denildi: “Telefon konuşmasında geçen Semih Çetinbaş’a, Erhan Kılıç tarafından ödenen para karşılığında ‘HürHaber’ isimli, www.hurhaber. net. URL adresli sitede 26.12.2019 tarihli habere rastlanmış olup ekran görüntüsü dosya fezlekesinde mevcuttur.”

PEKER'İN DOSYASI ÖNCE AYRILDI, SONRA BİRLEŞTİRİLDİ

"Köfteci Yusuf" restoran zincirinin sahibi Yusuf Akkaş'a, Mehmet S'ye ait Afyonkarahisar'daki et entegre tesisini 20 milyon lira bedelle zorla satmaya çalıştıkları ve tehditte bulundukları iddia edilen 18 sanığa yönelik, 2021 yılın temmuz ayında iddianame hazırlandı. Sanıklarla bağlantılı olduğu öne sürülen Sedat Peker'in adı bu iddianamede sanık olarak yer almadı, dosyası ayrıldı. Ancak 2022 yılında 18 sanığın yargılandığı Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden dosya ile Sedat Peker'in yargılandığı İstanbul Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyanın birleştirilmesine karar verildi.

Davada dosyası ayrılan organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker hakkında hazırlanan iddianamede, Peker'in "suç işleme amacıyla örgüt kurma, varsayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanarak yağma" suçundan yargılanması istenmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER