© Muhalif 2024

Kredi kartı limitini 99 bine düşürmek isteyenler bankalara telefon yağdırdı

Kart limiti 100 bin TL ve üzeri olan birçok kişi limitini düşürmek için bankalara telefon yağdırdı.

Savunma Sanayii Destekleme Fonu (SSDF) kaynaklarının artırılması amacıyla Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun'da değişikliğe gidiliyor. Kredi kartı limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek.

VATANDAŞLAR HAREKETE GEÇTİ

Bu haberin ardından vatandaşlar, kart limitlerini düşürmek için harekete geçti. Paramedya.com’un 3 ayrı banka kaynağından elde ettiği bilgiye göre, akşam saatlerinden itibaren çok sayıda kişi çağrı merkezine başvurarak kart limitinin 99 bin liraya düşürülmesini talep etti.

Kart limiti 100 bin lira ve üzeri olan kredi kartlarının çoğunlukta olduğu belirtilen haberde, talep üzerine limitlerin düşürüldüğü belirtildi.

1 MİLYAR 355 MİLYON DOLAR TOPLANACAK

100 bin TL ve üzerindeki kredi kartlarının sayısı 61 milyon 955 bin 106 adet. Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM'den geçmesi halinde  kredi kartlarından toplanacak miktar 1 milyar 355 milyon dolar olarak belirtildi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER