© Muhalif 2024

Kuzey Kıbrıs'ta asgari ücret 35 bin 180 TL'ye yükseldi

Kuzey Kıbrıs'ta asgari ücret, bir yıl içinde üçüncü kez zamlanarak 35 bin 180 TL net, 40 bin 436 TL brüt olarak belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, son dört aylık hayat pahalılığının %19.99 olduğunu açıkladı.

Kuzey Kıbrıs'ta asgari ücret, bir yıl içinde üçüncü kez artış göstererek 35 bin 180 TL net, 40 bin 436 TL brüt seviyesine çıkarıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, yeni asgari ücreti kamuoyuna duyurdu.

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, 18 Eylül tarihinde gerçekleştirilen Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısında, işveren tarafının katılmadığı bir süreçle yeni asgari ücret belirlenmişti. Bakan Gardiyanoğlu, son dört aylık hayat pahalılığının %19.99 olduğunu ve bu artışın asgari ücret, kamu çalışanları ve emeklilere yansıtılacağını bildirdi.

Bakan ayrıca, belirlenen asgari ücrete itiraz süresinin 10 gün olduğunu ve bu süre içinde herhangi bir itirazın gelmesi durumunda konunun yeniden değerlendirileceğini ifade etti.

Türkiye'deki Asgari Ücret Gelişmeleri

Öte yandan, Türkiye'de asgari ücretin ne zaman artacağına dair beklentiler de gündemde. Temmuz ayında enflasyon önlemleri kapsamında Türkiye'de asgari ücrete zam yapılmamıştı. Ancak 2025 Ocak ayında yapılacak zam için Aralık ayının ilk haftası toplantı düzenlenecek. Uzmanların tahminlerine göre, yeni asgari ücretin net 24 bin 58 liraya, brüt ise 28 bin 303 liraya yükselebileceği öngörülüyor.

(MUHALİF HABER MERKEZİ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER