© Muhalif 2024

Kuzey Kıbrıs’ta Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde skandal: Bebeklere saf alkol verildi

Kuzey Kıbrıs’ın Lefkoşa’daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde, bebeklere su yerine saf alkol verilmesi sonucu 20 günlük bir bebek hayatını kaybetti. 7 bebekten 6’sı tedavi altına alındı ve 4 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

Kuzey Kıbrıs Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa’daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi‘nde bulunan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde, 7 bebeğe su yerine saf alkol verilmesi sonucu 20 günlük bir bebeğin hayatını kaybettiğini duyurdu. Fenalaşan diğer 6 bebek ise tedavi altına alındı. Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, bu olaydan etkilenen bebeklerin sağlık durumunun öncelikleri olduğunu belirterek, “Bu olayın adli bir boyutu olduğu için soruşturma sürüyor. Bu nedenle sizlere ve basına geç bilgi verdik” açıklamasında bulundu.

Ailelerden Tepkiler

Zehirlenen bebeklerin aileleri, Sağlık Bakanı Dinçyürek’e “Çocuklar öldükten sonra mı açıklama yapıyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi. Ailelerin bazıları açıklama sonrası fenalık geçirdi.

Gözaltılar ve Soruşturma

Olayla ilgili olarak 4 sağlık çalışanı gözaltına alındı. Sağlık Bakanı, “Polisler, tedbir alamayacaklarını belirttiği için açıklama yapmamız gecikti” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan İlk Açıklama

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kaybedilen bebek için başsağlığı dileyerek, diğer etkilenen bebeklerin bir an önce sağlıklarına kavuşmasını temenni etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER