Seren Serengil'den Ali Yerlikaya'ya: Her şeyi yasaklıyorsunuz

Sanatçı Seren Serengil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından sosyal medya üzerinden yükselen yasaklamalara karşı çıktı. Serengil, "Her şeyi yasaklıyorsunuz, insanlar korktukları için seslerini çıkaramıyor," diyerek mevcut durumu eleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması, toplumsal tepkileri artırırken, bu duruma karşı sanat dünyasından sesler de yükselmeye başladı. Sanatçı Seren Serengil, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla, yasaklar ve kısıtlamalara karşı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Serengil, özellikle insanların herkesin sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesine engel olacak düzeyde yasaklarla karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Seren Serengil'in Tepkisi

Sanatçı Seren Serengil, sosyal medya hesabında paylaştığı bir video aracılığıyla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya hitaben sert eleştiriler yöneltti. "Her şeyi yasaklıyorsunuz" diyerek kısıtlamaların geldiği boyutu açığa çıkaran Serengil, insanların günlük yaşamlarında karşılaştıkları yasakların kendilerine nasıl etki ettiğini ifade etti. Bu yasakların, insanların özgürlüklerini ciddi şekilde sınırladığını savunan sanatçı, gündelik yaşamda karşılaştıkları güçlükleri örnekler vererek dile getirdi. Serengil, “Biz annemizden babamızdan bile bu kadar yasak duymadık” diyerek bu durumun normalleştiğine dikkat çekti.

Korku İklimine Dikkat Çekiş

Seren Serengil, insanların içinde bulundukları korku iklimine de değindi. "Sizce insanlar sizinle hemfikir oldukları için mi konuşmuyorlar?" diyerek, sessizliğin ardındaki kaygıyı açığa çıkarttı. Kendisi de dahil birçok insanın korkularından dolayı düşüncelerini özgürce ifade edemediklerini belirten Serengil, bu durumun adaletsiz bir tablo yarattığını söyledi. “Sizin yanınızda olanlar iş bulacak, olmayanlar bulamayacak mı?” diyerek ayrımcılığın ve kayırmacılığın altını çizen sanatçı, bu durumda kalan insanların hayal kırıklığını sorguladı.

Birlik ve Sevgi Çağrısı

Serengil, tepkilerini ifade ederken birlik ve beraberlik mesajları da verdi. "Lütfen insanları sevmeyi deneyin" diyerek, farklı düşüncelere sahip insanların bir arada yaşamasının önemini vurguladı. Serengil, insanların korkusuzca düşüncelerini ifade edebilecekleri bir toplum arzuladığını belirterek, "Sanatçı arkadaşlarım konuşamıyor, korkuyorlar" ifadesiyle içinde bulundukları durumu dile getirdi. Bu konu hakkında daha fazla konuşmak için cesur olmaya çağıran sanatçı, toplumsal dertleri paylaşmanın insanlar arasındaki bağlantıyı güçlendireceğine inandığını ifade etti.

İLGİLİ HABERLER