© Muhalif 2024

Mansur Yavaş: Adaylık tartışmalarından rahatsızım, CHP'den istifa etmiyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, adaylık tartışmalarından rahatsız olduğunu ve bu konuda konuşmaktan kaçındığını ifade etti. CHP'den istifa edeceği iddialarını yalanlayan Yavaş, "İstifa gibi bir düşüncem yok" dedi. Yavaş ayrıca güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, adaylık tartışmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Sözcü Gazetesi’ne verdiği demeçte, Altılı Masa sürecinde iki yıl boyunca aday tartışmalarının sürdüğünü hatırlatan Yavaş, "Bu tartışmayı iktidar cenahı eksiksiz devam ettirdi. Bundan bir ders alınması lazım" dedi.

Adaylık konusunun zamanı gelince gündeme alınması gerektiğini vurgulayan Yavaş, halkın mağduriyetlerinin ön planda olması gerektiğini belirterek, "Televizyonda konuşulacak konu halkın yaşadığı mağduriyetlerdir. Bu konuların önüne geçmeye hakkımız yok, bu yüzden tek kelime etmiyorum" diye konuştu.

İstifa İddialarına Net Yanıt

CHP’den istifa edeceği iddialarını kesin bir dille yalanlayan Mansur Yavaş, "Siyasetçiler oyun kurabilir ama biz oyuna gelmeyiz. İstifa gibi bir düşüncem yok" açıklamasında bulundu. Ayrıca, bağımsız milletvekili Yüksel Arslan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldığı öne sürülen açıklamalara da değinen Yavaş, "Bana yakın hiçbir isim böyle konuşamaz, tarzım bu değil" dedi.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Vurgusu

Yavaş, Türkiye’nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmesi gerektiğini de bir kez daha ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER