© Muhalif 2024

Mersin Psikoterapi Kliniği - Say Klinik

Mersin psikoterapi kliniği, ruh ve davranış sağlığını iyileştirmeyi hedefleyen yaklaşımlarla hizmet sunar. Bireysel, aile ve ilişkilerde yaşanan sıkıntılara odaklanan psikoterapi yöntemleri uygular. Bireyin ruh ve duygu durumlarını uygulayarak bilişsel davranışçı terapi ve aile özelinde yaşanan sorunlar için aile terapisi sunulur. Partnerler arasında ilişkinin dinamiğini etkileyen problemler için evlilik veya çift terapisi desteğini sunar.

Mersin psikolog Say Klinik sayfasını ziyaret ederek online ve yüz yüze terapi talep edebilirsiniz.

https://www.sayklinik.com

Mersin Psikoterapi

Mersin psikoterapi kliniği çeşitli yöntemleri gereksinimlere göre özel olarak uygulayan bir merkezdir. Bireysel, çift ve aileler için sunulan terapiler sayesinde daha sağlıklı ruh ve davranış durumu amaçlanır.  Bu süreçte yaşanılan sorunun çözümlerini bulmak için özel terapi planı hazırlanır. Bireyin ve uzman terapistin belirli seanslarda görüşme sağlayarak süreci yönetir.

Bireysel Psikoterapi

Bireysel psikoterapi, kişinin yaşadığı problemler ve olumsuz etkilerine odaklanır. Bu süreçte zihinsel, duygusal ve davranışsal sorunlarla başa çıkma becerileri kazandırılır. Psikoterapistin katılımıyla var olan sorun karşısında danışanla birlikte çözüme ulaşılır. Bireysel psikoterapi davranışlara yön verme, duygusal ve düşünsel zorluklarla başa çıkma ve farkındalığın artmasını sağlar.

Aynı zamanda gelişimsel eksikleri tespit etme ve yerine getirmeyi de mümkün kılar. İlişki ve iletişimlerde yaşanan sorunları çözmek için de işlevsel ve pratik yaklaşımlar kullanılır. Dolayısıyla bireysel psikoterapi, birçok farklı açıdan bireyin hayatına ışık tutan bir süreçtir.

Çift ve Aile Terapisi

Çift ve aile terapisi, psikoterapi alanının önemli bir alt dalıdır. Çift terapisi, ikili ilişki içinde olan bireylerin sorunlarını ele alır. Bu problemler güvensizlik, iletişim eksiklikleri ve yaşanan çatışmalar olabilir. Terapist, her iki kişiye de kendilerini açıkça ifade edebilmeleri için ortam sunar. Bu süreçte birbirlerini anlama ve ilişki kurarak ilişkilerini sağlıklı bir şekilde güçlendirebilirler.

Aile terapisi ise aile içinde yer alan fertlerin ilişki, iletişim ve davranış dinamiklerine odaklanır. Yaşanan sıkıntılar her ailede farklı olabilir. Fakat genelde en fazla disiplin problemleri, yalan söyleme, iletişim sorunları ve psikolojik veya fiziksel şiddet gibi sıkıntılar yaşanır. Özel psikoterapi teknikleriyle aile üyelerinin arasında iletişim ve etkileşim güçlendirilir. Böylece anne-baba ve çocuklar eğer varsa diğer fertler arasında sevgi bağı kurularak ev huzuru sağlanır.

Ergen ve Çocuk Terapisi

Aile içinde yetişen çocuk ve ergen bireylerin yaşadığı duygusal, sosyal ve davranışsal problemlerin sağlıklı bir şekilde aşılması gerekir. Bunun için ergen ve çocuk terapisi sunulur. Bireylerin duygularını tanımaları ve kendilerini iyi bir şekilde ifade etmeleri sağlanır.

Aile ve akranlarıyla sağlıklı iletişim ve ilişki kurma da terapinin bir parçasıdır. Aynı zamanda okul ve sosyal alanda başarılı olma ve daha özgüvenli olmaları da amaçlanır. Yaşanılan problemin kaynağına bağlı olarak ailelerin de yer aldığı bir terapi programı oluşturulabilir.

Online Psikoterapi Hizmetleri

Günümüz koşullarında terapi hizmetleri online olarak da sunulur. Birey, kendini rahat hissettiği yerde bu terapiyi alabilir. Özellikle modern hayatta karşılaşılan zaman kısıtlılığında online hizmet almak avantaj sağlar. Uzak yerde yaşayanlar için de iyi bir fırsat olduğu için fayda sağlayan bir terapi desteğidir. Say Klinik de online psikoterapi hizmetleriyle bireysel, aile ve çiftler için özel terapi seansları gerçekleştirir. Danışan ve uzman psikolog birlikte program düzenleyerek belirlenen zaman aralıklarında görüşme sağlarlar.

Mersin En İyi Psikoterapi Kliniği

Mersin en iyi psikoterapi kliniği hem bireysel hem de kişiler arası özel terapi hizmetleri sunar. Psikoterapi yöntemini hedef alan uzman psikologlar davranış, ruh ve psikolojik probleme bağlı olarak farklı teknikler kullanır. Dolayısıyla her danışan için özel bir terapi planı hazırlanır. Bireylerin kişisel gelişim, iletişim, kendini ifade etme ve güven kazanma gibi birçok alanda beceriler kazandırılması amaçlanır.

Mersin’de psikoterapi alanında en iyi hizmet sunan kliniklerden biri de Say Klinik’tir. Uzman psikolog ve terapistlerden oluşan ekiple özelleştirilmiş terapiler sunar. Çeşitli terapi yöntemleri sayesinde uygun olan planlar oluşturur. Bu yöntemler arasında bilişsel davranışçı terapi, aile ve çift terapisi, çocuk ve ergen terapisi yer alır. Danışanların gizliliğini ön planda tutarah rahat ve güvenli bir ortam sunar.

Psikoterapi Hizmeti Fiyatları

Psikoterapi hizmeti fiyatları alınan profesyonel desteğe göre farklılık gösterir. Bununla birlikte seans süresi, görüşmelerin yüz yüze veya online ortamda gerçekleşmesi ve seans sıklığı da önemli faktörler arasında yer alır. Çift terapisi, aile terapisi ve bireysel terapi ücretleri birbirinden farklıdır.

 Fiyatları asıl etkileyen unsur, her birey veya çiftin yaşadığı problemin özel olmasıdır. Zira genel ve özel faktörler dikkate alınarak belirleme yapılır. Mersin psikoterapi kliniği bünyesinde sunulan hizmetlerin fiyatları ve seans detayları hakkında bilgi almak için Say Klinik ile iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER