© Muhalif 2024

Meteoroloji'den uyarı: Gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirtirken, birçok il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Hafta sonu Marmara Bölgesi'nde yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 10 Ekim hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Hava sıcaklıkları, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken, Trakya, Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz'in doğusu için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Tahminlere göre, Trakya, Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz'in doğusu parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kastamonu, Sinop, Aydın'ın kıyıları, Trabzon, Rize, Artvin çevreleri, Giresun'un iç kesimleri, Adana'nın kuzey çevreleri ve Kahramanmaraş'ın batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hafta Sonu Hava Durumu:
MGM’nin 5 günlük hava tahminine göre, cumartesi günü İstanbul başta olmak üzere gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü ise İstanbul'da yağış gözükmese de birçok il için sağanak uyarısı mevcut.

İllere Göre Hava Durumu:

Marmara:

Edirne: 31°C, parçalı çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak.İstanbul: 26°C, parçalı ve az bulutlu.Kırklareli: 28°C, parçalı çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak.

Ege:

A.Karahisar: 28°C, az bulutlu.Denizli: 32°C, az bulutlu.İzmir: 29°C, parçalı bulutlu.

Akdeniz:

Adana: 32°C, az bulutlu, akşam yerel sağanak.Antalya: 28°C, az bulutlu.

İç Anadolu:

Ankara: 26°C, az bulutlu.Eskişehir: 28°C, az bulutlu.

Karadeniz:

Bolu: 26°C, parçalı bulutlu.Trabzon: 25°C, parçalı ve az bulutlu, akşam yerel sağanak.

Doğu Anadolu:

Erzurum: 22°C, parçalı ve az bulutlu.Kars: 22°C, parçalı ve az bulutlu.

Güneydoğu Anadolu:

Diyarbakır: 33°C, az bulutlu ve açık.Şanlıurfa: 33°C, az bulutlu ve açık.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER