© Muhalif 2024

OpenAI, üst düzey yöneticilerin ayrılığıyla sarsıldı

OpenAI, CTO Mira Murati, Araştırma Direktörü Bob McGrew ve Araştırma Başkan Yardımcısı Barret Zoph'un aynı anda ayrılmasıyla önemli bir dönüşüm yaşıyor. Sam Altman, ayrılan ekibe övgülerde bulunurken, OpenAI’nin yeni vizyonu tartışmalara neden oldu.

OpenAI, önemli bir yönetim değişikliği yaşıyor. Şirketin CTO'su Mira Murati, Araştırma Direktörü Bob McGrew ve Araştırma Başkan Yardımcısı Barret Zoph, görevlerinden ayrılma kararı aldı. Murati, ayrılışını “zor” bir karar olarak nitelendirerek, "Bu anın doğru zaman olduğunu hissediyorum" ifadesini kullandı. Kendi projelerine odaklanmak için zaman yaratmak istediğini belirten Murati, daha fazla keşif yapma arzusunu dile getirdi.

McGrew de, "Bir mola vermem gerekiyor" diyerek ayrıldığını açıkladı. Barret Zoph ise, kariyerinin bir sonraki aşamasını şekillendirmek için kişisel bir karar aldığını ifade etti.

Sam Altman'dan Veda Mesajı

OpenAI’nin İcra Kurulu Başkanı Sam Altman, ayrılan yöneticilere veda ederken, Murati’nin son 6.5 yıldaki katkılarının OpenAI’nin büyümesinde kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Altman, diğer ayrılıkların bağımsız kararlar olduğunu ve tamamen tesadüfi olduğunu belirtti.

OpenAI’nin Yeni Vizyonu

Gartner analisti Jason Wong, "Kurucu ortaklar ve üst düzey mühendislik liderlerinin ayrılmasıyla birlikte OpenAI, Sam Altman’ın vizyonuna göre yeniden şekilleniyor. Kâr amacı güden bir yapıya dönüşmesi de bu vizyonu güçlendiriyor" dedi. Wong, bu durumun OpenAI’nin Microsoft ile olan ortaklığına önemli bir etkisi olabileceğini ifade etti. Microsoft'un OpenAI’yi bir rakip olarak görmeye başladığını ve yapay zeka stratejilerinde OpenAI modellerinin önemini giderek azalttığını belirtti.

“Yavaş İşleyen Bir Felaket”

Yapay zeka uzmanı Dr. Gary Marcus, OpenAI'de yaşananları “yavaş ilerleyen bir tren kazası” olarak tanımladı. Ayrıca, bu yılın başlarında OpenAI’nin kurucu ortağı Ilya Sutskever de şirketten ayrılmıştı. Diğer kurucu ortak Greg Brockman, yıl sonuna kadar izne çıkacağını açıklamıştı. Murati'nin ayrılışıyla birlikte OpenAI daha fazla değişim süreciyle karşı karşıya kalıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER