© Muhalif 2024

Otobüste duyduğu sözler sayesinde 100 milyonluk servete ortak oldu

Muğla'da, belediye otobüsünde yanına gelen bir kişinin "Sen kömürcü Orhan'ın oğlu değil misin? Babana selam söyle" demesiyle gerçek babasının bir işadamı olduğunu öğrenen Cihan Aydın, açtığı davayı kazanarak 15 taşınmaz ve 100 milyon lira değerinde servete ortak oldu.

Muğla'da 5 yıl önce belediye otobüs şoförü olarak çalışan Cihan Altın, bir yolcunun kendisine "Sen kömürcü Orhan'ın oğlu değil misin? Babana selam söyle" demesiyle gerçek babasının bir işadamı olduğunu öğrendi. Sabah gazetesinden Ceylan Torlak'ın haberine göre annesi Suzan Yıldırım, Orhan Karaca ile yasak bir ilişki yaşadığını ve bu ilişkiden doğan çocuğun nüfusa kaydedildiğini açıkladı.

MANEVİ TAZMİNAT KAZANDI

Durumu annesi Suzan Yıldırım'a anlattığında, Yıldırım 1987'de adliyede çalışırken işadamı Orhan Karaca ile yasak bir ilişki yaşadığını ve bu ilişkiden doğan çocuğun, resmi eşi Yaşar Yıldırım'ın nüfusuna kaydedildiğini öğrendi. İşinden ayrılmak zorunda kalan Cihan Altın, büyük bir üzüntüyle işadamı Orhan Karaca'ya babalık davası açtı.

6 yaşındayken trafik kazasında ölen kütükteki babası Yaşar Yıldırım’ın mezarı açıldığında, testler babası olmadığını ortaya koydu. Sonrasında yapılan DNA incelemesiyle Orhan Karaca'nın yüzde 99.9 biyolojik babası olduğu belirlendi.

Davayı kazanarak Orhan Karaca'nın 15 taşınmazına ve 100 milyon liralık servetine ortak oldu. Ayrıca, babalık hakkının benimsenmemesi nedeniyle 355 bin liralık tazminat davasını da kazandı.

İKİNCİ EMSAL DAVA

Altın, kazandığı tazminatı babasız büyüyen çocuklar için Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayacağını açıkladı. Avukatı Varol Turbay, bu davanın Türkiye'de manevi tazminat taleplerinin kabulüne ilişkin ikinci emsal dava olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER