© Muhalif 2024

Özel: İmamoğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına kısıtlama getirmek için kumpas kurmuşlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD’ye hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırgan tutumunun öncelikli konu olduğunu belirtirken, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği ve Ayşenur Ezgi Eygi'nin katledilmesi konularında da çağrılarda bulunacağını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonel Başkanlık Kurulu toplantısına katılmak üzere bugün ABD’ye hareket etmeden önce havalimanında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, "İsrail'in son günlerde arttırdığı saldırgan tutumu, birinci gündem maddemiz" diyerek, Ayşenur Ezgi Eygi’nin katledilmesiyle ilgili olarak ABD'nin kendi vatandaşına sahip çıkması gerektiği noktasında çağrıda bulunacaklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği konusunu da gündeme getireceklerini ifade etti.

Özgür Özel, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İsrail'in son günlerde arttırdığı saldırgan tutumu, birinci gündem maddemiz. Ayşenur Ezgi Eygi’nin katledilmesiyle ilgili ABD'nin kendi vatandaşına sahip çıkması noktasında çağrımızı yapacağız. Ve tabiki Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği konusunu da gündeme getireceğiz. Tüm siyasi akrabalarımızdan bu konuda beklediğimiz desteği ifade edeceğiz. AB'ye tam üyelik, Çin ile Rusya ile diğer coğrafyalarla köprülerin atılması anlamına gelmiyor."

Ekrem İmamoğlu'nun istinaftaki davası ile ilgili de konuşan Özel, 6 genel başkan yardımcısını görevlendirdiklerini ve toplantının yapılacağını belirtti. Özel, "Ekrem İmamoğlu'nun olası bir cumhurbaşkanı adaylığı ya da Ekrem İmamoğlu'nu bir kısıt getirmek için kumpas kurmuşlar, kumpasın piyonu Süleyman Soylu. Bu dava yarın öbür gün görülecek, ceza çıkaracağız biz. Öyle bir şey yok. Bunu yaparsanız geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız millet çok daha şiddetlisinin uygular" ifadelerini kullandı.

Özel, Mansur Yavaş ile yaptığı görüşmeye de atıfta bulunarak, "Kendisi bu konuda son derece yapıcı bir tutum sergiledi" dedi. Önümüzdeki hafta üç liderin bir araya geleceğini vurgulayan Özel, "Ortada bir kriz yok. Günü geldiğinde, karar vereceğimizde, hep birlikte en doğru kararı veririz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER