© Muhalif 2024

Özgür Özel: Bilal Erdoğan sahaya indiyse işler yolunda gitmiyordur

CHP lideri Özgür Özel, AK Parti'ye Bilal Erdoğan EYT ve Suriyeliler ile ilgili sözleri üzerinden yüklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Susurluk Belediyesi'nde açıklamalarda bulundu. Özel, konuşmasında "Anayasanın 4'üncü maddesine karşıyız" diyen Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun sözlerine tepki gösterdi. Özel, şunları söyledi:

"Cumhuriyete karşılar"

"3-5 oy uğruna olmadık işler yapıldı, yapılmaya devam ediliyor. Onunla bununla ittifak. En güzel ittifak bizim ittifakımız, Türkiye İttifakı. Bir ittikak da Hüda Par. Kadının seçme seçilme hakkına karşı çıkan Hüda Par, çıkmış 'anayasanın ilk 4 maddesine karşıyız' diyor. Seçim zamanı susturdular. Şimdi anayasanın 4. maddesine karşıyız diyor. 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin başkenti Ankara'ya karşılar. Bayrağa karşılar, İstiklal Marşı'na karşılar, Cumhuriyete karşılar."

"Bahçeli'ye soruyorum..."

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye sorular yönelten Özel, "Mikroba 'sen niye hastalık yapıyorsun' diye hesap soramazsın. Mikrop mikroptur. Ama milliyetçi mühafazakârım diyenler... Bahçeli'ye soruyorum; sen bu Hüda Par'a ne diyorsun? Kimler kimlerle beraber?" dedi.

Zekeriya Yapıcıoğlu ne demişti?

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında, Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılmasını istediklerini söylemişti. Yapıcıoğlu, şunları kaydetmişti:

"Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha; anayasanın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasada değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir. Anayasanın 4. maddesine karşıyız. Tamam mı, anladınız mı? 4. madde, gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. Diğer maddeleri oturalım beraber yazalım. İlk 4 madde değil, 4. madde."

Anayasanın 4. maddesi ne diyor?

Anayasanın 4. maddesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini ortaya koyan ilk üç maddenin değiştirilemezliğini vurguluyor. Yapıcıoğlu, bu maddenin gelecek nesillerin iradesine ipotek koyduğunu savunarak, diğer maddeler üzerinde ise müzakereye açık olduklarını belirtti.

“Bilal Erdoğan sahaya indiyse işler yolunda gitmiyordur”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın açıklamalarına da değinen Özel, "Bilal Erdoğan sahaya indiyse AK Parti'de işler yolunda gitmiyordur ya da işler sandıklarından kötü gidecektir emin olun. Bilal Erdoğan'dan mümkünse mikrofonu eksik etmeyelim" ifadelerini kullandı.

Özel, şöyle devam etti:

"Ne diyor Bilal Erdoğan, 'Suriyelilerin Türkiye'de suç işlediklerini kabul etmiyorum. Onlar bizim vatandaşımıza göre Türkiye ile daha uyumlular' diyor. Bilal Bey, siz Suriyelileri burada tutun. Biz önce sizin iktidarınızı göndereceğiz, sonra onları memleketlerine yollayacağız."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER