© Muhalif 2024

Özgür Özel'den normalleşme ve yumuşama vurgusu: "Sokakta karşılığı var"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasi yumuşama ve normalleşmenin halk arasında büyük bir destek gördüğünü belirtti. Gerginlikten beslenenlerin rahatsız olduğunu ama halkın gerilimi reddettiğini ifade etti.

Sabah yazarı Yavuz Donat’a konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’de siyasi atmosferde yaşanan yumuşama ve normalleşme eğilimlerinin halk arasında büyük bir karşılık bulduğunu belirtti. Özel, "Yumuşamanın, normalleşmenin halkta inanılmaz derecede karşılığı var" ifadesini kullandı. Bu görüşlerini daha da detaylandıran Özel, gerginlikten beslenen kişilerin bu sürecin karşıtı olduklarını ancak sokaktaki insanların gerilimden uzaklaşmayı tercih ettiğini söyledi.

Özel, "Bugün iki partide de yumuşama, normalleşme karşıtları mevcut... Gerginlikten beslenenlerin rahatsızlığı meselesi. Fakat, sokaktaki insanlar gıdasını gerilimden alanlara itibar etmiyor... Kulak vermiyor" şeklinde konuştu. Siyasi gerilimin hem ülkeye hem de CHP’ye herhangi bir fayda sağlamadığını vurgulayan Özel, seçim sonrasında yaptığı gezilerde halkın yumuşama ve normalleşme taleplerini açıkça ifade ettiğini belirtti.

Donat’ın yazısında, Özgür Özel’in yumuşamanın ve normalleşmenin siyasi yararlarından bahsederken, gerginlikten beslenen siyasilerin ve medyanın rahatsızlığını gözler önüne serdiği aktarılıyor. Özel, "Siyasi gerilimin, Türkiye'ye hiçbir faydası yok, CHP'ye de faydası yok... Millet, yumuşama istiyor" diyerek bu sürecin önemini vurguladı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER